Tirsdag den 29. mai - Bli med på chablis-smaking

Når sommeren nærmer seg, er det høysesong for chablis. Jeanne Moreau fra produsenten med samme navn gir deg en dyptgående innføring i det sammensatte produktet chablis. Og ikke minst lar deg smake sju meget gode viner fra det berømte området. Deriblant he
Redaksjonen
11 Mai 2001 - 17:06

Dette blir et av høydepunktene i mai. Du skal nemlig smake noen virkelige toppviner fra Jeanne Moreau og du skal gjøre det sammen med kvinnen som lager dem og bærer samme navn. Se på alt du får smake, bli overbevist og ta med deg noen gode venner. Påmelding nederst på siden.

J. Moreau & Fils har lange tradisjoner i Chablis. Vinmarkene har best tenkelig beliggenhet og er beplantet med vinstokker som stort er 30 år gamle. Jeanne Moreau som skal være din veiviser gjennom Chablis bruker ikke eik til lagring fordi hun ønsker å få frem den naturlige smaken fra druene og jordsmonnet.

Chablis deles inn i fire appellasjoner, som alle representerer sine stil, fra Petit-Chablis, via vanlig Chablis, Chablis Premier Cru og på toppen  de feirete Grand Cru'er. Denne maikvelden får du anledning til å smake chablis fra hele tre forskjellige Grand Cru'er. En unik sjanse til å lære og bli kjent med denne komplekse regionen hvor begrepet terroir er så sentralt:

Chablis Grand Cru Les Clos 1998
Denne vinen fikk i 97-årgangen 4 stjerner i Apéritif, som lovet en stjerne til etter noen års lagring. 1996-årgangen oppnådde hele 98 poeng av 100 av vinjournalisten Robert Parker! 98-årgangen er lettere enn de to foregående. Fordelen er at den åpner seg tidligere og allerede i dag viser sitt potensial.

Chablis Grand Cru Valmur 1997
Dette er en utgave av en Chablis Grand Cru på sitt beste. Valmur er en balansert og elegant vin med komplekse frukt- og mineralaromaer.

Chablis Grand Cru Clos des Hospices 1997
Denne vinen er betegnet som kongen av Chablis. Og kommer fra c\vinmarken med samme navn som ble kjøpt av Moreau-familien allerede i 1904.

Mens grand cru bare utgjør en liten andel av chablisproduksjonen og dessuten trenger lang lagring for å vise sine beste sider, er premier cru langt enklere å forholde seg til. Du får mulighet til å smake disse to:

Chablis Premier Cru Vaillon 1997
Kraftig men likevel tilgjengelig vin som også lagrer veldig godt.

Chablis Premier Cru Fourchaume 1997
Kanskje en av de mest feminine premier cruene i Chablis.

Selv om disse to vinene representerer husets minst komplekse viner er de ikke mindre interessante av den grunn:

Chablis 1999
Dette er en klassiker fra Chablis og Moreau lager den akkurat slik en klassisk chablis skal smake.

Sauvignon de St. Bris 2000
Ren sauvignon blanc som ikke er akkurat det vi forbinder med Chablis. Men denne vinen er laget i St. Bris, som er en liten landsby i Chablis, og er byens spesialitet. Og et godt alternativ aom aperitiff eller til lette forretter.
 
Tirsdag den 29. mai kl. 19.30
Pris: kr 298,-
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Adresse: Myntgaten 3 - 0151 Oslo

Seminaret er nå avholdt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her