Tirsdag den 29. mai - Bli med på chablis-smaking

Når sommeren nærmer seg, er det høysesong for chablis. Jeanne Moreau fra produsenten med samme navn gir deg en dyptgående innføring i det sammensatte produktet chablis. Og ikke minst lar deg smake sju meget gode viner fra det berømte området. Deriblant hele tre grand cru'er som er det beste chablis kan produsere. Du får smake viner som til sammen koster mer enn 1200 kroner i innkjøp.

Dette blir et av høydepunktene i mai. Du skal nemlig smake noen virkelige toppviner fra Jeanne Moreau og du skal gjøre det sammen med kvinnen som lager dem og bærer samme navn. Se på alt du får smake, bli overbevist og ta med deg noen gode venner. Påmelding nederst på siden.

J. Moreau & Fils har lange tradisjoner i Chablis. Vinmarkene har best tenkelig beliggenhet og er beplantet med vinstokker som stort er 30 år gamle. Jeanne Moreau som skal være din veiviser gjennom Chablis bruker ikke eik til lagring fordi hun ønsker å få frem den naturlige smaken fra druene og jordsmonnet.

Chablis deles inn i fire appellasjoner, som alle representerer sine stil, fra Petit-Chablis, via vanlig Chablis, Chablis Premier Cru og på toppen  de feirete Grand Cru'er. Denne maikvelden får du anledning til å smake chablis fra hele tre forskjellige Grand Cru'er. En unik sjanse til å lære og bli kjent med denne komplekse regionen hvor begrepet terroir er så sentralt:

Chablis Grand Cru Les Clos 1998
Denne vinen fikk i 97-årgangen 4 stjerner i Apéritif, som lovet en stjerne til etter noen års lagring. 1996-årgangen oppnådde hele 98 poeng av 100 av vinjournalisten Robert Parker! 98-årgangen er lettere enn de to foregående. Fordelen er at den åpner seg tidligere og allerede i dag viser sitt potensial.

Chablis Grand Cru Valmur 1997
Dette er en utgave av en Chablis Grand Cru på sitt beste. Valmur er en balansert og elegant vin med komplekse frukt- og mineralaromaer.

Chablis Grand Cru Clos des Hospices 1997
Denne vinen er betegnet som kongen av Chablis. Og kommer fra c\vinmarken med samme navn som ble kjøpt av Moreau-familien allerede i 1904.

Mens grand cru bare utgjør en liten andel av chablisproduksjonen og dessuten trenger lang lagring for å vise sine beste sider, er premier cru langt enklere å forholde seg til. Du får mulighet til å smake disse to:

Chablis Premier Cru Vaillon 1997
Kraftig men likevel tilgjengelig vin som også lagrer veldig godt.

Chablis Premier Cru Fourchaume 1997
Kanskje en av de mest feminine premier cruene i Chablis.

Selv om disse to vinene representerer husets minst komplekse viner er de ikke mindre interessante av den grunn:

Chablis 1999
Dette er en klassiker fra Chablis og Moreau lager den akkurat slik en klassisk chablis skal smake.

Sauvignon de St. Bris 2000
Ren sauvignon blanc som ikke er akkurat det vi forbinder med Chablis. Men denne vinen er laget i St. Bris, som er en liten landsby i Chablis, og er byens spesialitet. Og et godt alternativ aom aperitiff eller til lette forretter.
 
Tirsdag den 29. mai kl. 19.30
Pris: kr 298,-
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Adresse: Myntgaten 3 - 0151 Oslo

Seminaret er nå avholdt

Kommende kurs

Til toppen