Tirsdag den 3. april - Smak Rhône-dalens gull

Jaboulet er den største vinmarkeieren innen appellasjonen Crozes-Hermitage i Rhône. Smak den tradisjonsrike vinprodusentens anerkjente viner, hvorav en av Rhône-dalens perler sammen med Apéritif og møt Nicolas Jaboulet, femte generasjon i vinhuset som fortsatt er 100 prosent familiestyrt.

Jaboulets mest berømte vin er ikke en Crozes-Hermitage, men en Hermitage, med navn La Chapelle. Fra denne lille parsellen med fantastisk utsikt over Rhône-dalen kommer en av verdens største viner. Produksjonen er ytterst liten, så dette er en unik sjanse til å bli kjent med denne vinen du ikke får for ofte.

Den tidligere standard-Crozes'en til polet importeres fortsatt i bulk og er et av landets beste vinkjøp i sin prisklasse. Produsent har gjennom fire tiår vært Jaboulet. En fin intro til den spennende Crozes-verdenen som du vil få god anledning til å oppdage gjennom Jaboulets viner, ikke minst Domaine de Thalabert.

Du får også smake den relativt sjeldne hvite Crozes-Hermitage, Mule Blanche i 98-årgangen. Denne svært tiltalende vinen er nydelig til gode fiskeretter eller til skalldyr som kamskjell.

Husets viktigste produkt som du også skal smake er den solide matvinen Côtes-du-Rhône 45 Parallèle oppkalt etter den 45. breddegrad som passerer rett sør for Tain hvor hovedkvarteret ligger og som deler Rhône i nord og sør.

Her er samtlige viner du får smake:
Hermitage La Chapelle
Crozes Hermitage Blanc Mule Blanche 1998
La Table du Roy
Crozes Hermitage 1998
Côtes-du-Rhône Parallèle 45 1998
Saint Joseph Le Grand Pompée 1997
Crozes Hermitages Domaine de Thalabert 1998

Arrangementet avholdes:
Tirsdag den 3. april kl. 19.30
Festsalen, Oslo Militære Samfund, Myntgt. 3, 0151 Oslo.
Pris: kr 298
 

Kommende kurs

Til toppen