Tirsdag den 3. april - Smak Rhône-dalens gull

Jaboulet er den største vinmarkeieren innen appellasjonen Crozes-Hermitage i Rhône. Smak den tradisjonsrike vinprodusentens anerkjente viner, hvorav en av Rhône-dalens perler sammen med Apéritif og møt Nicolas Jaboulet, femte generasjon i vinhuset som for
Redaksjonen
21 Mars 2001 - 11:16

Jaboulets mest berømte vin er ikke en Crozes-Hermitage, men en Hermitage, med navn La Chapelle. Fra denne lille parsellen med fantastisk utsikt over Rhône-dalen kommer en av verdens største viner. Produksjonen er ytterst liten, så dette er en unik sjanse til å bli kjent med denne vinen du ikke får for ofte.

Den tidligere standard-Crozes'en til polet importeres fortsatt i bulk og er et av landets beste vinkjøp i sin prisklasse. Produsent har gjennom fire tiår vært Jaboulet. En fin intro til den spennende Crozes-verdenen som du vil få god anledning til å oppdage gjennom Jaboulets viner, ikke minst Domaine de Thalabert.

Du får også smake den relativt sjeldne hvite Crozes-Hermitage, Mule Blanche i 98-årgangen. Denne svært tiltalende vinen er nydelig til gode fiskeretter eller til skalldyr som kamskjell.

Husets viktigste produkt som du også skal smake er den solide matvinen Côtes-du-Rhône 45 Parallèle oppkalt etter den 45. breddegrad som passerer rett sør for Tain hvor hovedkvarteret ligger og som deler Rhône i nord og sør.

Her er samtlige viner du får smake:
Hermitage La Chapelle
Crozes Hermitage Blanc Mule Blanche 1998
La Table du Roy
Crozes Hermitage 1998
Côtes-du-Rhône Parallèle 45 1998
Saint Joseph Le Grand Pompée 1997
Crozes Hermitages Domaine de Thalabert 1998

Arrangementet avholdes:
Tirsdag den 3. april kl. 19.30
Festsalen, Oslo Militære Samfund, Myntgt. 3, 0151 Oslo.
Pris: kr 298
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her