To bronser i Yrkes-EM til norske jenter

To bronser i Yrkes-EM til norske jenter

Kristin Skogen fra Rissa i Sør-Trøndelag sikret Yrkeslandslagets bronse for sin kokkelering og en bronse for lagarbeidet med servitør Thora Karen Knutsdottir fra Sylling i Lier.

Det gode samarbeidet mellom Kristin Skogen og Thora Karen Knutsdottir fra arbeidsplassen To rom og Kjøkken i Trondheim ga altså resultater under Yrkes-EM i Lille, Frankrike.

Steppet inn på tampen

- Dette er helt fantastisk, jeg er kjempeglad nå, sier Kristin Skogen. Hun steppet inn på Yrkeslandslaget kun dager før laget reiste til Frankrike, da kokken som egentlig skulle delta ble syk.

- Jeg har i grunnen ikke ord, jeg er så fornøyd. Jeg har jo ikke hatt lang tid på å forberede meg på akkurat denne konkurransen. Jeg kom jo inn helt på slutten. Men det har vært veldig inspirerende å være med. Jeg har blitt tatt godt imot på Yrkeslandslaget og oppgavene her håper jeg har bidratt til å gjøre meg til en enda bedre kokk.

 

Bronse like godt som gull

- Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger, så det at jeg står her med en bronsemedalje om halsen er faktisk gull verdt for meg, sier hun og smiler.

Kristin har erfaring fra flere andre kokkekonkurranser, inkludert å være med på juniorkokkelandslaget. - Å være med i Yrkes-EM og det å stå sammen på et lag med andre fagarbeidere har gitt en større dimensjon.

Bronse for godt teamarbeid

- Det har også vært bra å få samarbeide med Thora Karen Knutsdottir. Vi jobber sammen til daglig på To rom og kjøkken, så vi kjenner hverandre godt, sier Kristin.

Deres teamarbeid og felles innsats ga dem begge en bronsemedalje. For i faget kokk og servitør er man avhengig av god kommunikasjon for at totalopplevelsen for gjestene skal bli så god som mulig. Det er derfor det i dette faget gis medalje for lagarbeidet.

- Å ha Kristin her i EM gjør jo at det nesten føles som å ha en helt vanlig dag på jobben, sier Thora Knutsdotter. Hun er svært glad for å kunne samarbeide med Kristin.

Foto: Kristian Hansen, WorldSkills Norway

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen