To bronser i Yrkes-EM til norske jenter

To bronser i Yrkes-EM til norske jenter

Kristin Skogen fra Rissa i Sør-Trøndelag sikret Yrkeslandslagets bronse for sin kokkelering og en bronse for lagarbeidet med servitør Thora Karen Knutsdottir fra Sylling i Lier.
Redaksjonen
08 Oktober 2014 - 09:58

Det gode samarbeidet mellom Kristin Skogen og Thora Karen Knutsdottir fra arbeidsplassen To rom og Kjøkken i Trondheim ga altså resultater under Yrkes-EM i Lille, Frankrike.

Steppet inn på tampen

- Dette er helt fantastisk, jeg er kjempeglad nå, sier Kristin Skogen. Hun steppet inn på Yrkeslandslaget kun dager før laget reiste til Frankrike, da kokken som egentlig skulle delta ble syk.

- Jeg har i grunnen ikke ord, jeg er så fornøyd. Jeg har jo ikke hatt lang tid på å forberede meg på akkurat denne konkurransen. Jeg kom jo inn helt på slutten. Men det har vært veldig inspirerende å være med. Jeg har blitt tatt godt imot på Yrkeslandslaget og oppgavene her håper jeg har bidratt til å gjøre meg til en enda bedre kokk.

 

Bronse like godt som gull

- Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger, så det at jeg står her med en bronsemedalje om halsen er faktisk gull verdt for meg, sier hun og smiler.

Kristin har erfaring fra flere andre kokkekonkurranser, inkludert å være med på juniorkokkelandslaget. - Å være med i Yrkes-EM og det å stå sammen på et lag med andre fagarbeidere har gitt en større dimensjon.

Bronse for godt teamarbeid

- Det har også vært bra å få samarbeide med Thora Karen Knutsdottir. Vi jobber sammen til daglig på To rom og kjøkken, så vi kjenner hverandre godt, sier Kristin.

Deres teamarbeid og felles innsats ga dem begge en bronsemedalje. For i faget kokk og servitør er man avhengig av god kommunikasjon for at totalopplevelsen for gjestene skal bli så god som mulig. Det er derfor det i dette faget gis medalje for lagarbeidet.

- Å ha Kristin her i EM gjør jo at det nesten føles som å ha en helt vanlig dag på jobben, sier Thora Knutsdotter. Hun er svært glad for å kunne samarbeide med Kristin.

Foto: Kristian Hansen, WorldSkills Norway

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her