Tøffere skjenkekontroll i Oslo

Tøffere skjenkekontroll i Oslo

Starter med området rundt Rådhusplassen i offensiv mot overskjenking.

Oslo kommune vil få bukt med overskjenking av gjester på utestedene. 45 utesteder i området rundt Rådhusplassen vil bli viet særlig oppmerksomhet i den nye offensiven, skriver Aftenposten.

Drikker du mye på vorspiel og kommer til ett av Oslos utesteder åpenbart påvirket, skal dørvakten avvise deg.

Har du rukket å komme inn på utestedet før du når rustoppen, skal du nektes servering og sendes på dør. Gjester som skal avvises kan typisk være uoppmerksomme, høyrøstede og ha vanskeligheter med å feste blikket.

- Jeg tror de fleste forstår godt hvor grensen går. Klarer vi å få slutt på overskjenkingen, så vil det bli færre lommetyverier, færre overfallsvoldtekter og færre ran på åpen gate. Dette henger mye sammen med beruselse, sier prosjektleder Johnny Brenna til avisa.

Han ser på jobben som voksenopplæring. Gjester som sendes på dør noen ganger, vil til slutt begynne å ta et glass vann, fordi det er kjedelig i lengden å måtte gå fra lystige sammenkomster med venner.

Brenna sier aksjonen starter rundt Rådhuset fordi man der finner et av Oslos uteliv; puber, hoteller og restauranter til nattklubber og en strippeklubb. Om ett år inkluderes nye utesteder i prosjektet.

I februar starter kurs for ansatte i Oslos utelivsbransje. Prosjektet i hovedstaden er en kopi av Stad-prosjektet som har pågått i Stockholm i 15 år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen