Tok knivskarp seier i kjøtt-NM

Tonje Hogsnes er landets beste lærling.

- Dette er fantastisk moro. Jeg deltok i fjor og fikk sølvmedalje, derfor var målet i år selvfølgelig gull, sier Tonje Hogsnes.

Etter en hard og blodig kamp stakk Stokke-jenta av med seieren i årets norgesmesterskap i kjøttfag for lærlinger. To Oslo-lærlinger delte sølvplassen, mens en skadet bronsevinner fra Nøtterøy pustet lettet ut.

Kreativitet og beinhardt konkurranseinstinkt preget konkurransen blant årets lærlinger. De åtte deltakerne kuttet, skar og fileterte seg gjennom kilovis med svin og storfe, skriver Pressenytt.no.

Gullvinneren forteller at hun har øvd i 2-3 ganger i uken de siste månedene.
- I tillegg har en del søndager gått med til skjæring og forberedelser. Likevel er det alltid like spesielt når konkurransen er i gang. Man glemmer alle rundt seg og jobber intenst fra start til slutt. Dette er gjør at man blir sliten både psykisk og fysisk, forteller Hogsnes.

Oslos representanter stakk i år av med en dobbel sølvplass. Begge medaljevinnerne er godt fornøyde med egen innsats.
- Nivået er ekstremt høyt, og jeg visste at det ville være mange dyktige konkurrenter her i dag. Derfor synes jeg sølvmedaljen er en stor bragd, sier Jennie Bäck, som til daglig arbeider i ferskvaredisken hos Jacob's på Holtet i Oslo.

Kollega og konkurrent Manuel Mendez, som til daglig arbeider på Meny Oslo City, er også fornøyd med 2. plassen i mesterskapet.
- Jeg skulle egentlig være med i fjor, men måtte trekke meg på grunn av senebetennelse i begge armene. Derfor var det ekstra deilig å havne på pallen i dag, sier han.

Det var i lang tid usikkert om årets bronsevinner, Ingvild Solsvik, i det hele tatt kom til å stille i norgesmesterskapet.
- Jeg klarte å sage meg helt inn til beinet i den ene fingeren på jobben for noen uker siden. Derfor har jeg ikke kunnet øve de siste ukene. Det var i lang tid usikkert om jeg i det hele tatt fikk delta, og i dag morges spiste jeg smertestillende før vi begynte. Derfor er jeg ekstra glad for pallplass i dag, stråler lærlingen.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt var mektig imponert over bordene deltagerne leverte.
- Nivået på denne konkurransen har aldri vært høyere. Det er samtlige av årets bord et bevis på. Kun åtte poeng skilte første- og andreplassen, det sier mye om hvor hard og jevn konkurransen er blitt, sier han.

Teigen forteller at årets gullmedaljør vant på grunn av god muntlig presentasjon av kjøttproduktene. - Men alle var særdeles dyktige. Det var tydelig at samtlige av deltakerne hadde forberedt seg godt, sier han.

Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert for 15. året på rad. Arrangør Espen Lynghaug er stolt av prestasjonene til årets lærlinger. Han mener konkurransen er en viktig rekrutteringsarena for bransjen.

- Denne konkurransen fungerer som et utstillingsvindu for kjøttfag, der vi får vist fram mulighetene man har innenfor dette yrket. I dag er det dagligvarehandelens ferskvaredisker som er de fremste eksponentene for både kjøtt- og kokkefag, derfor er det viktig å vise hva en butikkslakter driver med, sier han.

Foto: Henrik Arneberg/Pressenytt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Cocktailkurs i Oslo

Lær å mikse de lekreste drinker av proffe cocktailbartendere

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten. Les hele saken

Til toppen