Tom Victor Gausdal fikk billett til Bocuse d'Or i 2005

Årets kokk 2003 ble Tom Victor Gausdal fra Flavours. - Nivået i denne konkurransen var utrolig bra. De fleste kunne gjort en kjempejobb i Lyon hvis de hadde deltatt i årets konkurranse. Vinneren kommer i hvert fall til å gjøre det godt, understreker regje
Redaksjonen
08 Februar 2003 - 01:00

Som en oppfølger til Charles Tjessems fantastiske seier i verdens kulinariske mesterskap, Bocuse d''Or 2003, arrangerte Bocuse d''Or komiteen i Norge konkurransen Årets Kokk 2003 under Storhusholdningsmessen på 4Messer 2003 i Lillestrøm 6. februar. Vinneren av årets kokk har to år på å forberede seg på den internasjonale konkurransen. Det er en stor utfordring å ta opp arven etter tidligere norske deltagere - Norge har 3 gullvinnere, en annen- og en tredjeplass å vise til, men hele kokke Norge har tro på landslagskokk Gausdal.
 
- Det var både erfarne landslagskokker og helt ferske navn blant deltakerne. - Kjekt at det var noen nye navn blant konkurrentene. Og jeg må innrømme at det var en utfordrende jobb å skille kandidatene, forteller Tjessem.
 
I tillegg til den store utfordringen ved å representere Norge i Lyon, Frankrike i 2005 vant Tom Victor Gausdal også en inspirasjonstur til Lofoten under Skreifisket sammen med belgieren Donald Loriaux (vinner av beste fiskepris under Bocuse d''Or 2003) gitt av Eksportutvalget for fisk.
 
Vinnermenyen besto av:
Skrei bakt i olivenolje på potet-trøffel "futon" og bakt Klippfisk basilikum aïoli.
Reinsdyr og kryddersyltet aubergine terrine.
 
Resultatliste
1. Tom Victor Gausdal(638p)
2. Sven Erik Renaa (630p)
3. Kristoffer Hovland (582p)
4. Roger Malmin (560.5p)
5. Frode Alræk (535.5p)
6. Roy Magne Berglund (531p)
 
Juryen besto av:
Charles Tjessem - Bocuse d''Or 2003
Eyvind Hellstrøm - President Bocuse d''Or Norge (Bagatelle)
Bent Stiansen - Bocuse d''Or 1993 (Statholdegaarden)
Terje Ness - Bocuse d''Or 1999 (Oro)
Odd Ivar Solvold - Bocuse d''Argent 1997 (Solvolds)
Arne Brimi - Norges første deltager i Bocuse d''Or (1987) (Vianvang)
Ingrid Espelid Hovig
Francis Cardeneau - Representant fra Bocuse d''Or Danmark (Sommelier)
Jens Petter Kolbeck - President Bocuse d''Or Danmark (Christies)
Fabbio Mazzon - Representant fra Bocuse d''Or Danmark (Era-Ora)
 
Kilde: Norges Kokkemesteres Landsforening
Foto: Norges Kokkemesteres Landsforening

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her