Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 23. oktober i Oslo

Toppviner fra Italia til en spesialkomponert 5-retters meny på Klosteret Restaurant
Foto: (Paramath)

Toppviner fra Italia til en spesialkomponert 5-retters meny på Klosteret Restaurant

Her får du muligheten til å smake det beste fra Veneto og Toscana fra tre familieeide gårder.
Julie Helene Amundsen
02 Juli 2018 - 18:51

Denne høstlige tirsdagskvelden får vi storslått besøk fra Italia. Francesco Allegrini kommer til Klosteret restaurant og har med seg viner fra sine tre vingårder Allegrini, Poggio al Tesoro og San Polo.

Allegrini så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av  beste vingårder, midt i hjertet av Valpolicella Classico. I dag ledes familieprodusenten av Marilisa som har ansvaret for markedsføring og PR og hennes bror Franco som er vinmaker. Francesco Allegrini er sønn av vinmaker Franco og er han som vil lede oss gjennom denne kvelden.

Klosteret restaurant er en av Oslos beste restauranten og har servert byens innbyggere særdeles god mat siden 1992. Denne kvelden har de komponert en helt egen meny, som er spesialtilpasset vinene vi får smake. 

Allegrini er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin. Poggio al Tesoro er også en del av Allegrini-familiens satsninger og ble etablert i 2002. De produserer spennende og unike viner stor personlighet. Til slutt får vi smake viner fra San Polo. Montalcino er tradisjonelt det mest velrenommerte underdistriktet i Toscana og på vingården San Polo produserer de klassiske og elegante viner basert på sangiovese.

Gå ikke glipp av denne enestående mat- og vinopplevelsen, ta med deg din kjære, venner og kolleger på en smakfull aften! Bla videre ned for å se kveldens meny.

Andrea Piovesan
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her