Tyvstarter i Litteraturhuset

Tyvstarter i Litteraturhuset

Fredrikstads nye storstue åpner i januar. Men serveringen har åpnet.

Under navnet Fabel åpner kokk Lars H. Gulbrandsen, kjent fra Skipperstuen i Drøbak, tre nye spisesteder i det nye Litteraturhuset i Fredrikstad.

Selve huset åpner ikke før etter nyttår, men Gulbrandsen har ikke tid til å vente. For å få med seg førjulssesongen åpner han først Fabel Bokkafé. Den deler lokaler med bokhandelen som skal åpne i Litteraturhuset.

Derfra kan gjester bevege seg inn i restauranten via en matbar. Den får plass til opp til 90 personer, mens restauranten får plass til 150. Og til sommeren skal Gulbrandsen åpne uteservering på bryggekanten.

– Vi skal tilby en annerledes meny; kvalitet uten å gi avkall på folkeligheten, sier Gulbrandsen som har hentet kjøkkenet i Spania. Håndlaget, må vite.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen