UKENS DRINK: Bloody Jubi

Ukens drink Bloody Jubi

(Bilde: Nadin Martinuzzi)

Gi deg selv et lite kick med denne drinken

Det finnes mange vrier på klassikeren Bloody Mary. Denne er med akevitt og gir en liten annen og ekstra krydret karakter.

Bloody Mary som stammer fra 1920-tallets Paris og byens berømte institusjon Harry's New York Bar, har vært offer for mange tolkninger opp gjennom tidene. Den ble opprinnelig laget med vodka, men har både vært innom gin og servert som aloholfritt følge til tequila (da heter den Sangrita). Og nå altså også akevitt. I dette tilfellet er det danskenes elskede Aalborg Jubilæum som har begge de klassiske og EU-påbudte akevittkrydderene dill og karve. Den har også et lett preg av vaniljesødme som sammen med sitrus fungerer godt sammen med den krydrete tomatjuicen. 

En super drink på sene eller litt kjølige sommerkvelder. Eller til brunsjen. Den har en veldig god såkalt «pick-me-up»-effekt. 

Se alle våre oppskrifter på Bloody Mary

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Bloody Jubi

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Aalborg Jubilæum Akvavit
stk
sellerisalt

Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene sammen i en cocktailshaker fylt med is, sil deretter alt over i et hightball-glass, med eller uten is. Garnér glasset med en kant av sellerisalt og pepper og tilsett en selleristang og en liten kvist koriander som garnityr.

Råvare:
Aalborg Jubilæum Akvavit

Her finner du veldig mange veldig mange spennende drinker

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne drinkoppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen