ud

Ukens drink Kongepjolter med smak av jul

ud (Mats Dreyer)

Slik får du en skikkelig kickstart på adventstiden

Cognac, champagne, krydder og eplesødme overgår enhver gløgg.

I denne oppskriften er det brukt en forholdsvis eksklusiv cognac, Bache Gabrielsen Christmas XO, men en annen XO eller din favorittcognac gjør også nytten. Eplesirupen  - som du enkelt lager selv, bidrar med mye krydder og sødme, men alt friskes opp av de tørre boblene. Om du ikke har råd til champagne, bruk for all del ikke prosecco, men velg en så tørr cremant, spumante, sekt eller cava som mulig, se etter betegnelsen extra brut, brut nature eller zero dosage.

Se våre andre oppskrifter med cognac og champagne, populært kalt kongepjolter

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Kongepjolter med smak av jul

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha eplesirup og cognac i et avkjølt champagneglass. Topp med champagne like før servering.

Tips:
Skjær gjerne et eple i tynne skiver som du setter på kanten av glasset som pynt.

Slik lager du eplesirup

Her finner du utvalget av cognac xo på polet

Sendt inn av

Foto: Mats Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Saltbakt ribbe

Glem alt du har lært – Slik får du saftig ribbe med knasende sprø svor. Hver eneste gang.

Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet. Les hele saken

Til toppen