UKENS DRINK: Lumumba med Kahlua

Ukens drink Lumumba med Kahlua

(Foto: Julie H. Amundsen)

Rydder du i barskapet? Ja, da kan dette blir resultatet

Lumumba har et potensial for fornyet interesse nå som milleniumgenerasjonen er i karantene, med hjemmekontor eller er permittert. Om den ikke blir den nye fredagspilsen, er den i hvert topp til sofakosen - og en fin måte å utnytte rester fra barskapet.

At det ryddes over hele landet for tiden, er overfylte søppeldunker og resirkuleringskontainere et bevis på. Også barskapet må få sin vårrydding, og sannsynligheten for at det dukker opp en romskvett og en med kaffelikør er ikke usannsynlig. Tilhører du millenniumsgenerasjonen har du garantert sjokomelk i kjøleskapet. Det er det som skal til for å mikse denne drinken - som kan serveres både kald og varm. Den er perfekt for sofakroken og binge-watching. 

Mer eksklusiv blir den om den lages av sjokolade - følg denne oppskriften på ekte sjokolade

Det er flere forklaringer på navnet på denne drinken som er oppkalt etter Kongos første statsminister Patrice Lumumba da landets ble selvstendig i 1960. Diskusjonen er hvorvidt den har et snev av rasisme, eller om den er en hyllest. Samme drink heter for øvrig Død Tante/Tote Tante på dansk/tysk - uvisst av hvilken grunn. I Nederland er Pharisaer (fariseer) navnet på kaffeversjonen av Lumumba - heller ikke her er det en opplagt årsak til navnevalget.

Se alle våre oppskrifter på denne 70-talls-klassikeren

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Lumumba med Kahlua

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 cl
salt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen