UKENS DRINK: Rum flip

Ukens drink Rum flip

Egg, rom og litt ekstra smak gir den riktige påskestemningen

Rum flip er det nærmeste du kommer eggelikør, men altså mye bedre og lettere å drikke.

I riktig gamle dager var eggedosis med romessens noe av det beste barn kunne få. Rum flip er en voksen utgave av det, og en riktig klassiker, eller faktisk veldig gammel drikk. Men opprinnelig var det en varm drikk med øl, og noen ganger portvin. Med britenes kolonier i Karabia kom rom inn i bildet. Og med tilgangen på krydder, ble det enda mer fart i flipen.

Her kan du lese historien bak denne og flere andre tradisjonsrike øldrinker 

I denne mer raffinerte utgaven er ølet byttet ut med rom og portvin, og det gir litt ekstra kick til denne luftige drinken. 

Se flere drinkoppskrifter med egg

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Bacardi Rum Flip

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene i en shaker uten is først. Tilsett deretter is og rist skikkelig en gang til. Sil så drinken gjennom en finere sil og riv sjokolade på toppen.

Tips:
Hvis du ikke har portvin tilgjengelig, så går det fint an å bruke kun rom.

Kanelsirup:
Varm opp 500 gram strøsukker og 5 dl vann. Legg i fem kanelstenger når sukkeret har løst seg opp og la det trekke i et par timer, sil deretter av kanelen.

Råvarer:
Anejo Cuatro rom
portvin

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen