Ukens drink

Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Foto: (Julie H. Amundsen)

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.
18 Desember 2020 - 14:00

Eggnog er juleklassiker av rang. Hvor den først ble oppfunnet er uklart, men ofte er den basert på cognac og den er populær både som kald og varm versjon. Britene drakk allerede i senmiddelalderen noe som ble kalt posset, som var varm ale-punsj med egg og fiken. Over årene ble det mer populært med melke- og vin-punsjer ved sosiale sammenhenger, og på1600-tallet var sherry den store favoritten. George Washington var også en stor fan av drinken og hadde sin egen favoritt med mørk rom og bourbon. 

Her kan du lese mer om slike britiske drinktradisjoner

Her bruker vi cognac som base sammen med oloroso sherry for fylde. 

Videre elsker nordmenn å ta seg en cognac til kaffen, så vi har tatt med litt kaffe i den også. Skal du lage til mange kjører du ingrediensene i en blender før du heller blandingen over isbiter i en punsjbolle.  

Se våre andre oppskrifter med egg

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Eggnog med kaffe og sherry drinkoppskrift

Eggnog med kaffe og sherry drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Finn frem en kopp eller et høyt champagneglass. Hell alle ingredienser i shaker med is, shake i 10 sekunder og hell de over i koppen eller glasset. Riv over muskatnøtt.

 

Tips:

Dersom du liker en dypere smak med innslag av fiken, kan du prøve en Pedro Ximenez sherry.

Tips:
Dersom du ikke er glad i cognac, fungerer mørk rom eller bourbon også utmerket.

Tips:
Denne kan også dubliseres og fylles i en større punsjbolle med isbiter hvor gjester kan forsyne seg selv. Husk bare å blende drinken først pga. eggene.

Tips:
Sukkerlake (60:40) lages med 60 % sukker til 40 % varmt vann.

Dette er den foreslåtte sherryen
Her er utvalget av cream sherry på polet

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt, *ism

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her