UKENS VIN: Her får du beviset for dette spanske områdets evne til å by på stadig nye røverkjøp
Ukens vin

Her får du beviset for dette spanske områdets evne til å by på stadig nye røverkjøp

Ikke bare denne, men også to andre knallgode vinkjøp fra en og samme produsent og Jumilla i den sørøstlige delen av Spania.

 

Time Waits For No One 2017 er nok den som kommer til å vekke mest oppmerksomhet på matbordet. I første omgang på grunn av etiketten – dødninghoder har fortsatt stor effekt på folk – men forbindes ikke lenger med samme giftadvarsel som før i tiden. Derimot en god porsjon kulhet. Og det er det produsenten ønsker å formidle «tiden venter ikke på noen, så nyt mens du kan».

Men vinen i flasken er dødsseriøs. Monastrelldruene er høstet for hånd og de er sortert både i vinmarken og i vinkjelleren. Det er ofte nødvendig for druene modner ujevnt på monastrellklasen. Hvis de umodne druene ikke fjernes vil de sette sitt (negative) preg på smaken.

Monastrelldruen er så kjøttfulll som den ser ut som, men den har ofte umodne druer på samme klase, og de bør fjernes for best mulig vin, noe som ikke alle gjør.

Den malolaktiske gjæringen samt modningen finner sted i amerikanske eikefat. Det har gitt en vin med veldig god bærfruktighet, fint krydder- og jordsmonnspreg og en lang herlig ettersmak. En vin som bare dør etter å få vist seg fram på neste grillfest, men som også gjør jobben med forseggjorte innendørsmåltider.

 

Lillebror Finca Bacara 3015 Monastrell 2016 som er laget av økologisk dyrkete druer, koster litt mindre og har en litt kortere reise gjennom vinkjelleren, bare to måneder i amerikansk eik mot 12 måneder for den andre. Det utgjør i alle fall deler av prisforskjellen. Denne rimeligste røde fra Finca Bacara dokumenterer nok en gang hvor solid den er.

Her kan du lese om sist den stod på menyen

 

Yeya Moscatel Chardonnay 2017 fra samme produsent er altså hvit, og en svært så morsom vin med god fylde og masse aromaer uten at den blir voldsom. Derimot frisk nok til å fungere til både fete, røykte og krydrete retter.

En litt uvanlig chardonnay takket være de 10 prosentene med moscatell, som konkurrerer i klassen «den perfekte sommervin for norske forhold».

Hvitviner er sjelden kost i Jumilla som er monastrellregionen nummer en i Spania. Jumilla byr nemlig på perfekte forhold for denne varmekjære druen.

Vinmarkene som gir druer til ukens viner er blant de høyeste i Jumilla.

At Finca Bacara oppnår så gode resultater med hvitvinsdruer, skyldes at vinmarkene deres ligger ved 900 m.o.h som er noe av det høyeste i hele Jumilla. Her er det større forskjell mellom dag- og nattemperaturene som er positivt for syreutviklingen. Det kalkholdige jordsmonnet bidrar også i samme retning.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Time Waits For No One 2019

Produsent:
Finca Bacara
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Jumilla
Pris:
158,10 kr
Varenummer:
10976801
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Finca Bacara 3015 Monastrell 2019

Produsent:
Finca Bacara
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Øvrige
Pris:
139,00 kr
Varenummer:
7348001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Yeya Moscatel Chardonnay 2018

Produsent:
Finca Bacara
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Øvrige
Pris:
159,60 kr
Varenummer:
10807101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen