UKENS VIN: Her får du et av sommerens beste hvitvinskjøp
Ukens vin

Her får du et av sommerens beste hvitvinskjøp

Du kan jo ikke bli annet enn sommerstemt ved å se en så glad etikett som på denne spanske hvitvinen. Best av alt er at den er veldig god og utrolig nok billig.

Nodus En La Parra 2016 er deilig sommerlig og billig. Akkurat det du trenger når du venter storinnrykk og det skal gå i hvitt og ikke minst mye forskjellig i matveien. Og er ikke kjøleskapet tømt når den siste gjesten går, kan du glede deg med resten utover sommeren.

Få hvitviner i denne prisklassen har så mye karakter, her finner du både sjøbris og blomster samtidig som den er leskende og fruktig med god munnfølelse og lett bitt.

 

Den har en uvanlig ingrediensliste, nemlig chardonnay og moscatell, og det sammen med at druene er økologisk dyrket i jordsmonn med leire og kalk, har gitt en vin med moderat alkohol 12,5 prosent og god syrefriskhet, adressen til tross. Vi snakker jo om innlandet til Valencia, bedre kjent som DO Utiel Requena, hvor det blir virkelig varmt sensommers når druene er klare til å høstes.

 
 

Denne sammen med dens røde parallell, Nodus Chaval 2016, er bodegaens rimeligste viner, av typen joven, hvilket innebærer null bruk av fat, kun ståltanker.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Nodus En La Parra

Produsent:
Bod. Nodus
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Valencia
Pris:
130,50 kr
Varenummer:
10107701
85 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Nodus Chaval 2016

Produsent:
Bod. Nodus
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Øvrige
Pris:
138,80 kr
Varenummer:
7853601
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen