Ukens vin
Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere

Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere

Her er det nemlig andre strenger det spilles på og det til svært så gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
28 Juli 2020 - 14:45
 

Integrale Prosecco Doc Millesimato 2018 er ikke som andre proseccoer, den er både tørrere og ikke minst smaksmessig langt unna den pærebrusaktige karakteren som kjennetegner brorparten i dette populære segmentet.

Fruktkarakteren er mer mangfoldig, her er det ulike toner av gult og grønt og innslag av blomster. Sødmen er godt integrert, friskheten er god og skummet er fint og kremaktig. Et supert valg når du skal ønske velkommen og har fingermat på bordet eller når drinkoppskriften ber om en musserende vin.

Den er laget av proseccodruen glera og kommer fra et av de mindre kjente underområdene innen det store Prosecco DOC, nemlig Asolo. Dette området gir både syrefriskhet og mineraltoner til den endelige vinen.

Her kan du lese mer om de ulike underområdene og tilhørende vinstiler innen Prosecco DOC

Et annet forhold som skiller den fra mengden er at den er laget av økologisk dyrkete druer.

Metoden er imidlertid den samme som for 99 prosent av all prosecco, charmat-metoden, ofte kalt brusmetoden, siden boblene skapes i en lukket tank, og ikke i flasken som for tradisjonell metode. For denne vinen tar det 30-40 dager å skape boblene samtidig som vinen får næring og karakter fra bunnfallet i tanken. Når vinen tappes i flaske holder den 11 prosent alkohol og har 11 gram restsukker, men den gode friskheten gjør at restsødmen ikke føles klebrig.

 
 

Fra samme produsent, men fra et annet område nærmere kysten og Venezia, kommer to frizzanter, eller petnat som de fleste kaller denne populære vinstilen. Integrale Rosé Frizzante er min klare favoritt siden den er så deilig og morsom som en slik vin kan bli siden den har alt du kan ønske deg fra en boblevin på denne tiden av året. Totalt upretensiøs, men samtidig seriøs med fine blomster- og frukttoner, god munnfølelse og tørrhet. Et supert følge til alt fra salater og vegetariske alternativer til rød fisk som laks og ørret.

Den hvite Integrale Bianco Frizzante er litt lettere og mer i retning tørsteslukker med sin fine saltaktige finish. Med 10,5 prosent alkohol og gode tørrhet er den et supert alternativ til så vel aperitiff som terrassevin eller følge til østers og frityrstekt sjømat.

Både den rosa og den hvite er laget av lokale druer for denne delen av Veneto hvilket også er med på å gi vinene særpreg, den rimelige prisen til tross. For dette er så naturlig som en vin kan bli.

Bak disse vinene står en gjeng med yngre vinbønder.
 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl
+

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl

Sool er koreansk risvin og altså ikke sake. Emilie Yung som står bak Yununga Brewery i København bruker de beste koreanske tradisjonene når hun brygger sin sool, og er nå klar for å eksperimentere mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene
Dagens rett

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene

Med denne oppskriften lages marinade, grillsaus og grilldip som en og samme saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når fisken gratineres med kamskjell blir den ekstra lekker
Dagens rett

Når fisken gratineres med kamskjell blir den ekstra lekker

Velg de største makrellene til en rett som denne hvor fisken skal fileteres. Men du trenger ikke fjerne skinnet, for makrellen gratineres fra kjøttsiden. Men andre typer fisk er det snakk om skinnfri filet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl
+

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl

Sool er koreansk risvin og altså ikke sake. Emilie Yung som står bak Yununga Brewery i København bruker de beste koreanske tradisjonene når hun brygger sin sool, og er nå klar for å eksperimentere mer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret
Dagens rett

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret

Dagens oppskrift med svinefilet byr på en litt uvanlig, men spennende smaksopplevelse. Med ingefær, honning og fennikel, må det blir en fyldig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene
Dagens rett

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene

Med denne oppskriften lages marinade, grillsaus og grilldip som en og samme saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her