UKENS VIN: Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere
Ukens vin

Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere

Her er det nemlig andre strenger det spilles på og det til svært så gunstige priser.

 

Integrale Prosecco Doc Millesimato 2018 er ikke som andre proseccoer, den er både tørrere og ikke minst smaksmessig langt unna den pærebrusaktige karakteren som kjennetegner brorparten i dette populære segmentet.

Fruktkarakteren er mer mangfoldig, her er det ulike toner av gult og grønt og innslag av blomster. Sødmen er godt integrert, friskheten er god og skummet er fint og kremaktig. Et supert valg når du skal ønske velkommen og har fingermat på bordet eller når drinkoppskriften ber om en musserende vin.

Den er laget av proseccodruen glera og kommer fra et av de mindre kjente underområdene innen det store Prosecco DOC, nemlig Asolo. Dette området gir både syrefriskhet og mineraltoner til den endelige vinen.

Her kan du lese mer om de ulike underområdene og tilhørende vinstiler innen Prosecco DOC

Et annet forhold som skiller den fra mengden er at den er laget av økologisk dyrkete druer.

Metoden er imidlertid den samme som for 99 prosent av all prosecco, charmat-metoden, ofte kalt brusmetoden, siden boblene skapes i en lukket tank, og ikke i flasken som for tradisjonell metode. For denne vinen tar det 30-40 dager å skape boblene samtidig som vinen får næring og karakter fra bunnfallet i tanken. Når vinen tappes i flaske holder den 11 prosent alkohol og har 11 gram restsukker, men den gode friskheten gjør at restsødmen ikke føles klebrig.

 
 

Fra samme produsent, men fra et annet område nærmere kysten og Venezia, kommer to frizzanter, eller petnat som de fleste kaller denne populære vinstilen. Integrale Rosé Frizzante er min klare favoritt siden den er så deilig og morsom som en slik vin kan bli siden den har alt du kan ønske deg fra en boblevin på denne tiden av året. Totalt upretensiøs, men samtidig seriøs med fine blomster- og frukttoner, god munnfølelse og tørrhet. Et supert følge til alt fra salater og vegetariske alternativer til rød fisk som laks og ørret.

Den hvite Integrale Bianco Frizzante er litt lettere og mer i retning tørsteslukker med sin fine saltaktige finish. Med 10,5 prosent alkohol og gode tørrhet er den et supert alternativ til så vel aperitiff som terrassevin eller følge til østers og frityrstekt sjømat.

Både den rosa og den hvite er laget av lokale druer for denne delen av Veneto hvilket også er med på å gi vinene særpreg, den rimelige prisen til tross. For dette er så naturlig som en vin kan bli.

Bak disse vinene står en gjeng med yngre vinbønder.
 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Integrale Rosé Frizzante

Produsent:
Integrale Wine
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Øvrige
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
11858201
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Integrale Prosecco Brut 2019

Produsent:
Integrale Wine
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Prosecco
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
11858401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Integrale Bianco Frizzante

Produsent:
Integrale Wine
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Øvrige
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
11858301
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen