- Rens (hodet kan godt sitter på) og skyll og tørk makrellen. Legg den på et ildfast fat.
- Varm 2 ss olje i en stekepanne og stek krydderblandingen ved svak varme. Fyll makrellen med krydderblandingen. Dryss litt salt over.
- Skjær chilien i strimler og tomatene i skiver. Legg grønnsakene i og rundt fisken. Hell over resten av oljen.
- Del sitronen i to. Press sitronsaft fra halve sitronen over og del den andre i skiver. Legg sitronskiver på toppen.
- Stek makrellen i 20-30 minutter ved 200 grader. Har ovnen varmluftsgrill, bruk gjerne den og sett den på 195 grader i 25 minutter.
La retten avkjøles litt, dette gir mer smak.
Serveres med salat, ris, brød eller bakte poteter.
Tips:
Du kan bruke havabbor eller fjellørret/røye i stedet. Det smaker minst like godt.
Lekre oppskrifter med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev