Ukens vin
Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg

Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg

For kroner 129,90 og på plass i 66 pol får du en herlig saftig vin som løfter hverdagsmåltidene noen hakk.
Aase E. Jacobsen
03 April 2018 - 14:45

Terramia Rosso Toscano 2016 har selv løftet seg noen hakk etter at den kom i ny frisk årgang og ikke minst fikk en høyere dose med sangiovese. Det har gitt den mer av det vi forbinder med Toscana i form av saftig rød og litt mørkere bærfruktighet samt et pent jordsmonnsavtrykk. Det gjør samtidig denne vinen til en god partner til hverdagsmenyen, bestående av pasta, gryter, omeletter, burgere, taco, kylling, torsk, vegetarretter eller restemat.

Med skrukork behøver du heller ikke bekymre deg for eventuelle problemer med dårlig kork.

Druene kommer fra vinmarker med det typiske jordsmonnet av kalkstein, leire og grus. Bilde: mrohana

Årsaken til at denne vinen er så billig, er knyttet til produsenten som hører inn blant gigantene i Toscana, Cofigi, som har tilgang på druer fra 400 hektar. Den har heller ikke gjennomgått noen form for kostbar fremstilling, kun gjæring i ståltank og rett over i flaske. Alkoholprosenten på 12,5 bidrar også til å holde prisen nede.

Terramia er et varemerke som brukes for Chianti og Chianti Classico i USA og Kina, men Rosso Toscano-utgaven er laget spesielt for Norge av Mai Tjemsland, Norges andre Master of Wine, kjent fra blant annet kurs i regi av Apéritif, og tidligere også spaltene våre før hun gikk over til å jobbe med salg av vin. Det er hun som har laget den endelige blandingen som jeg ble ekstra begeistret for. Bakgrunnen for at den oppleves som mer strukturert enn første årgang som var 2015, er ifølge Mai at druene som er brukt kommer fra høyereliggende vinmarker i Chianti og Chianti Classico. Det kjøligere vekstforholdene her gir sammen med det kalk- og leirholdige jordsmonnet vinen en saftigere og dypere karakter takket være langsommere modning. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her