UKENS VIN: Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg
Ukens vin

Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg

For kroner 129,90 og på plass i 66 pol får du en herlig saftig vin som løfter hverdagsmåltidene noen hakk.

Terramia Rosso Toscano 2016 har selv løftet seg noen hakk etter at den kom i ny frisk årgang og ikke minst fikk en høyere dose med sangiovese. Det har gitt den mer av det vi forbinder med Toscana i form av saftig rød og litt mørkere bærfruktighet samt et pent jordsmonnsavtrykk. Det gjør samtidig denne vinen til en god partner til hverdagsmenyen, bestående av pasta, gryter, omeletter, burgere, taco, kylling, torsk, vegetarretter eller restemat.

Med skrukork behøver du heller ikke bekymre deg for eventuelle problemer med dårlig kork.

Druene kommer fra vinmarker med det typiske jordsmonnet av kalkstein, leire og grus. Bilde: mrohana

Årsaken til at denne vinen er så billig, er knyttet til produsenten som hører inn blant gigantene i Toscana, Cofigi, som har tilgang på druer fra 400 hektar. Den har heller ikke gjennomgått noen form for kostbar fremstilling, kun gjæring i ståltank og rett over i flaske. Alkoholprosenten på 12,5 bidrar også til å holde prisen nede.

Terramia er et varemerke som brukes for Chianti og Chianti Classico i USA og Kina, men Rosso Toscano-utgaven er laget spesielt for Norge av Mai Tjemsland, Norges andre Master of Wine, kjent fra blant annet kurs i regi av Apéritif, og tidligere også spaltene våre før hun gikk over til å jobbe med salg av vin. Det er hun som har laget den endelige blandingen som jeg ble ekstra begeistret for. Bakgrunnen for at den oppleves som mer strukturert enn første årgang som var 2015, er ifølge Mai at druene som er brukt kommer fra høyereliggende vinmarker i Chianti og Chianti Classico. Det kjøligere vekstforholdene her gir sammen med det kalk- og leirholdige jordsmonnet vinen en saftigere og dypere karakter takket være langsommere modning. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Terramia Rosso Toscano 2018

Produsent:
Cant. CO.FI.GI
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
3876501
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen