Ung kokk satser på Salsnes

Yngve Strøm Tingstad forlot Oslo for å overta Salsnes kro og kystcatering.
Redaksjonen
26 Mars 2008 - 09:00

- Det er kanskje et snev av galskap, blandet med en stor porsjon idealisme og trangen til å gjøre noe eget, sier 26-åringen.
 
Han flyttet fra Oslo for halvannen måned siden og åpner dørene 18. april.
 
Erfaren
Han har erfaring fra flere restauranter i hovedstaden, blant dem Bølgen & Moi.
 
- Jeg lærte veldig mye der, og tar med meg kunnskapen hjem, sier Strøm Tingstad.
 
Han tar sikte på å introdusere nye ting for trønderne, men skal også beholde tradisjonskosten.
 
Nedlagt
Saltnes kro og kystcatering ble nedlagt før jul. Så fikk Strøm Tingstad tilbud om å overta.
 
- Det er få restauranter her i landet som kan skilte med en tilsvarende utsikt, sier 26-åringen til Namdalsavisa.
 
Pusser opp
Akkurat nå er kroen under oppussing. Tanken er å gi den et lysere og triveligere preg før før publikum inviteres inn.
 
- Det at noen har lyktes med å etablere en restaurant på steder som ligger litt utenfor alfarvei. Det gir meg pågangsmot, sier Strøm Tingstad, og legger til at han vil satse på sjømat i restauranten.
 
I tillegg til vilt og husmannskost med en ny vri.
 
I tillegg til restaurant- og krovirksomhet, vil han satse på selskapsmarkedet og på catering.
 
- Vi har et fint lokale som kan ta mellom 50 og 60 gjester i forbindelse med selskaper av ulike slag. Når det gjelder catering, satser jeg på å levere mat innenfor en radius på en time, sier Strøm Tingstad, og legger til at det også er to utleierom ved kroa, med til sammen sju sengeplasser.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her