Unik sjanse for østerselskere

Enten du allerede er helfrelst østerselsker, eller bare er veldig nysgjerrig på hva som befinner seg innenfor det harde og ugjennomtrengelige skallet, bør du ta turen innom Bølgen & Moi Briskeby i Oslo hvor du kan smake 12 forskjellige østers fra nesten l
Aase E. Jacobsen
12 November 2002 - 01:02

Det er første gang i Norge at det er anledning til å smake så mange ulike typer østers som du når har på restauranten Bølgen & Moi Briskeby i Oslo. Østersen kommer fra tre land, Norge, Irland og Frankrike som stiller opp med ikke mindre enn fem ulike regioner, fra Normandie i nord til Middelhavet i sør.

Dette er den beste demonstrasjonen på østersens store variasjoner i både størrelse, smak og kompleksitet. Fra den sjøfriske, mineralske og saltaktige til den fyldige og svært utviklede stilen som nærmer seg en moden ost i karakter.

Fra Irland kommer Donegal, de norske er fra Tysnes utenfor Bergen, det eneste oppdrettsanlegget som leverer kommersielle kvanta. Frankrike er bredt representert med Spéciales d'Isigny fra Normandie, flatøstersen Belon fra Nord-Bretagne, flere størrelser av Fines de Claires fra Marennes sør for La Rochelle ("Cognac-kysten"), store østers fra Arcachon vest for Bordeaux by og middelhavsøstersen Bouzigues (rett utenfor Sète/Montpellier). Dessuten østersens Rolls Royce'er, Authentique og Gillardeau som er Normandie-østers som er modnet lenger sør i Marennes og dermed ikke kan bære appellasjonsnavnet.

Hvis du lurer på hvorfor østers er så i vinden i disse dager mens mange begynner å forberede seg på inntak av julemat, så er det nå senhøstes og i månedene fremover at den er på topp kvalitetsmessig. Dessuten er østers noe av det sunneste du kan spise, svært mineralrikt og dermed en skikkelig vitamininnsprøytning for den høstslappe.

Bølgen & Moi
Løvenskioldsgt. 26
Tel. 24115353

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her