Unik sjanse for østerselskere

Enten du allerede er helfrelst østerselsker, eller bare er veldig nysgjerrig på hva som befinner seg innenfor det harde og ugjennomtrengelige skallet, bør du ta turen innom Bølgen & Moi Briskeby i Oslo hvor du kan smake 12 forskjellige østers fra nesten l
Aase E. Jacobsen
12 November 2002 - 01:02

Det er første gang i Norge at det er anledning til å smake så mange ulike typer østers som du når har på restauranten Bølgen & Moi Briskeby i Oslo. Østersen kommer fra tre land, Norge, Irland og Frankrike som stiller opp med ikke mindre enn fem ulike regioner, fra Normandie i nord til Middelhavet i sør.

Dette er den beste demonstrasjonen på østersens store variasjoner i både størrelse, smak og kompleksitet. Fra den sjøfriske, mineralske og saltaktige til den fyldige og svært utviklede stilen som nærmer seg en moden ost i karakter.

Fra Irland kommer Donegal, de norske er fra Tysnes utenfor Bergen, det eneste oppdrettsanlegget som leverer kommersielle kvanta. Frankrike er bredt representert med Spéciales d'Isigny fra Normandie, flatøstersen Belon fra Nord-Bretagne, flere størrelser av Fines de Claires fra Marennes sør for La Rochelle ("Cognac-kysten"), store østers fra Arcachon vest for Bordeaux by og middelhavsøstersen Bouzigues (rett utenfor Sète/Montpellier). Dessuten østersens Rolls Royce'er, Authentique og Gillardeau som er Normandie-østers som er modnet lenger sør i Marennes og dermed ikke kan bære appellasjonsnavnet.

Hvis du lurer på hvorfor østers er så i vinden i disse dager mens mange begynner å forberede seg på inntak av julemat, så er det nå senhøstes og i månedene fremover at den er på topp kvalitetsmessig. Dessuten er østers noe av det sunneste du kan spise, svært mineralrikt og dermed en skikkelig vitamininnsprøytning for den høstslappe.

Bølgen & Moi
Løvenskioldsgt. 26
Tel. 24115353

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her