Urenslig kokk

Da kokken gikk på kundetoalettet og "glemte" å vaske hendene fikk gjesten nok og gikk. Bra, mener Mattilsynet.
Redaksjonen
03 April 2009 - 16:00

Sandefjordmannen var på et spisested i Sandefjord. Da han så hva som skjedde reiste han seg opp og forlot stedet uten å spise.
 
-  Det ville jeg også gjort, sier Marit Nilsen, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor i Vestfold.
 
- Mattilsynet ser sjelden slike saker når vi er ute på inspeksjoner. I så fall er det helt tilfeldig, sier hun.
 
Uakseptabelt
- Det mannen så var helt uakseptabelt - av to årsaker. Kokken gikk på et kundetoalett, og han vasket ikke hendene, sier hun til Sandefjords Blad.
 
Kokken brukte toalettet til kundene på stedet. Dette har han heller ikke lov til.
 
- På alle serveringssteder der de lager mat, er det et krav at det finnes et eget personaltoalett. Og det skal de ansatte bruke, sier Marit Nilsen.
 
Gi beskjed og gå
- Publikum kan fungere som tilsyn i slike saker. Man bør gjøre ledelsen på stedet oppmerksom på hva man har sett, deretter vurdere å gå fra stedet. Jeg skjønner veldig godt at man ikke har lyst til å spise på et utested når man ser slike urenslige ting, sier Nilsen.
 
Over gjennomsnittet
Nilsen sier at alle kokker og personer som behandler mat må ha en ekstremt god hygiene, en hygiene som ligger langt over gjennomsnittet.
 
- Kokker og andre som arbeider med mat, bør også vaske hendene mellom de forskjellige arbeidsoperasjonene på kjøkkenet. Dette gjelder om man for eksempel skreller poteter. En som legger ut snitter og som tar i maten med hendene, skal være gullede ren på hendene, sier Nilsen fra Mattilsynet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her