Urenslig kokk

Da kokken gikk på kundetoalettet og "glemte" å vaske hendene fikk gjesten nok og gikk. Bra, mener Mattilsynet.
Redaksjonen
03 April 2009 - 15:00

Sandefjordmannen var på et spisested i Sandefjord. Da han så hva som skjedde reiste han seg opp og forlot stedet uten å spise.
 
-  Det ville jeg også gjort, sier Marit Nilsen, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor i Vestfold.
 
- Mattilsynet ser sjelden slike saker når vi er ute på inspeksjoner. I så fall er det helt tilfeldig, sier hun.
 
Uakseptabelt
- Det mannen så var helt uakseptabelt - av to årsaker. Kokken gikk på et kundetoalett, og han vasket ikke hendene, sier hun til Sandefjords Blad.
 
Kokken brukte toalettet til kundene på stedet. Dette har han heller ikke lov til.
 
- På alle serveringssteder der de lager mat, er det et krav at det finnes et eget personaltoalett. Og det skal de ansatte bruke, sier Marit Nilsen.
 
Gi beskjed og gå
- Publikum kan fungere som tilsyn i slike saker. Man bør gjøre ledelsen på stedet oppmerksom på hva man har sett, deretter vurdere å gå fra stedet. Jeg skjønner veldig godt at man ikke har lyst til å spise på et utested når man ser slike urenslige ting, sier Nilsen.
 
Over gjennomsnittet
Nilsen sier at alle kokker og personer som behandler mat må ha en ekstremt god hygiene, en hygiene som ligger langt over gjennomsnittet.
 
- Kokker og andre som arbeider med mat, bør også vaske hendene mellom de forskjellige arbeidsoperasjonene på kjøkkenet. Dette gjelder om man for eksempel skreller poteter. En som legger ut snitter og som tar i maten med hendene, skal være gullede ren på hendene, sier Nilsen fra Mattilsynet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her