Vant designpris for kokekar

Anders August Kittilsen, vant Electrolux' nasjonale designkonkurranse 2008.

Den norske industridesignstudenten har laget et kokekarkonsept med fokus på sikkerhet, miljøhensyn og bedre brukerfunksjonalitet på kjøkkenet, sier selskapet i en pressemelding.
 
Et alternativ
- Mange brannskader på kjøkkenet skyldes uforsiktig omgang med varmeledende stekepanner og kasserroller. I dag produseres slike i aluminium og stål. Jeg ønsket å skape et alternativ til slike materialer. Kasserroller i silikon kan løftes fra komfyren med bare nevene selv om innholdet er fylt med kokende vann, sier designprisvinner og masterstudent ved Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo, Anders August Kittilsen.  
 
Administrerende direktør Arne Håkon Burdal i Electrolux mener vinnerbidraget møter et reelt brukerbehov i markedet. 
 
Spennende
- Materialvalget og den økte brukeranvendeligheten er spennende. Bidraget har derfor et stort potensiale for å kunne settes i produksjon, sier Burdal.
 
I bruk vil oppvarmingstiden være kortere, sammenliknet med tradisjonelle kasseroller i stål og aluminium.
 
Silikonkokekar vil også holde lenger på varmen enn tradisjonelle kasseroller.
 
Flere bruksområder
Produktet kan benyttes til steking, koking, eller til oppvarming av mat i mikrobølgeovn. I tillegg kan man benytte produktet som emballasje for nedfrysing.
 
Silikonkokekaret er meget enkelt å rengjøre. Kasserollene kan produseres nær sagt i alle farger, også gjennomsiktelig hvis ønskelig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen