Vant jakten på arvesølvet

Vant jakten på arvesølvet

Chris Grøtvedt (27) ble best i konkurransen «In Search of Arvesølvet».
17 April 2012 - 14:41

Chris Grøtvedt, til daglig barsjef på Hotel Continental i Oslo, var ikke lite overrasket over å seire over sterke utfordrere som Monica Berg, Christian Vikmann og Erik Rafto i konkurransen «In Search of Arvesølvet» som fant sted for første gang i år på utestedet Lawo i Oslo.

Målet var å lage den beste drinken med utgangspunkt i den relativt nylanserte akevitten Arvesølvet.

- Dette er en drink jeg faktisk laget til Oslo Cocktail Conference i november i fjor, hvor fire Oslo-barer fikk som utfordring å lage en akevittdrink, sier den glade vinneren og legger til:

- Inspirasjonen bak drinken var å vise hvordan man kan bruke akevitt i drinker, og da særlig i litt mer komplekse kreasjoner med blant annet portvin og sherry, og hvordan de harmonerer med hverandre.

At akevitt er på vei inn i bartenderrepertoaret er ikke en norsk greie.

- Også i New York er akevitt en av de store tingene som er på vei inn nå.

- Gin har lenge vært bartenderens førstevalg, men nå ser vi at akevitten med sine komplekse aromaer og krydder gjør at bartendere skjønner mer og mer at brennevinet kan brukes mer enn bare i julebordsesongen. Jeg bruker akevitt stadig oftere, og Arvesølv er min favoritt, slår Chris fast.

Her er oppskriften på vinnerdrinken «In Search of Arvesølvet»

Ingredienser:

  •  35 ml Arvesølvet Akevitt

  •  5 ml Valdivia Amontillado

  •  20 ml Niepoort 10 YO

  •  15 ml hjemmelaget karve- og vaniljesirup

  •  20 ml limejuice

  •  3 dæsjer Dutch Colonial Bitters

  •  2 dæsjer Mozart Chocolate Bitters

  •  eggehvite

Kakaokant på glasset.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her