Velfortjent NM-seier til Liora

Velfortjent NM-seier til Liora

Nå er Liora Levi (35) både norsk og nordisk vinkelnermester.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2013 - 15:08

I årets vinkelner-NM ble det raskt tydelig at Liora Levi, Vinoteca, var den som ville gå av med seieren. – Men det var likevel en del spenning underveis, sier jurymedlem Christopher Moestue.

Liker å improvisere

I den intense finalen fikk hun nemlig sterk konkurranse av Heidi Iren Hansen, Det Norske Selskab, og Simon Zimmermann fra Lysebu. Og siden Liora allerede har vunnet nordisk, blir det Heidi og Simon som skal representere Norge i denne konkurransen som finner sted i Oslo 14.-15. september.

Liora har brukt mye tid på lesing den siste tiden. – Jeg var mest fornøyd med teorien. Men hadde forventet at de praktiske øvelsene skulle være enda tøffere, sier den nyslåtte norgesmesteren.

Liora skårer også stort på sitt scenetalent. – Jeg liker veldig godt å stå på scenen – koser meg stort, sier en alltid lattermild Liora. Hun kjennetegnes også av å være en som tar ting på sparket. – Jeg synes mye av de innarbeidete sommelierøvelsene er kjedelige, stive og uinspirerende. Om det bare er det som belønnes, er det ikke veldig givende for meg å være med, hevder hun.

Mikset drinker

Liora viste sine improviserende evner til fulle i finalen da hun serverte sin «Peach champagne spritzer» og en gul Gibson. – De hadde ikke klart seg i en bartenderkonkurranse, det er helt klart, ler hun.
Barmikseelementet var nytt av året i finalesammenheng. I tillegg inneholdt finalen blindsmaking av 15 ulike drikkevarer i svarte glass. Dessuten mat og drikke i kombinasjon og retting av vinliste.

I årets NM stilte også Magnus Egerdahl Nørsett, Statholdergaarden, Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand, Linn Albertsson, Bølgen & Moi Briskeby samt Alexander Iversen, Cru.
Juryen bestod også av Robert Lie, Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen. NM for vinkelnere arrangeres av Norsk Vinkelnerforening i samarbeid med Antinori.

Se innslag på TV 2 fra konkurransen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her