Velfortjent NM-seier til Liora

Velfortjent NM-seier til Liora

Nå er Liora Levi (35) både norsk og nordisk vinkelnermester.

I årets vinkelner-NM ble det raskt tydelig at Liora Levi, Vinoteca, var den som ville gå av med seieren. – Men det var likevel en del spenning underveis, sier jurymedlem Christopher Moestue.

Liker å improvisere

I den intense finalen fikk hun nemlig sterk konkurranse av Heidi Iren Hansen, Det Norske Selskab, og Simon Zimmermann fra Lysebu. Og siden Liora allerede har vunnet nordisk, blir det Heidi og Simon som skal representere Norge i denne konkurransen som finner sted i Oslo 14.-15. september.

Liora har brukt mye tid på lesing den siste tiden. – Jeg var mest fornøyd med teorien. Men hadde forventet at de praktiske øvelsene skulle være enda tøffere, sier den nyslåtte norgesmesteren.

Liora skårer også stort på sitt scenetalent. – Jeg liker veldig godt å stå på scenen – koser meg stort, sier en alltid lattermild Liora. Hun kjennetegnes også av å være en som tar ting på sparket. – Jeg synes mye av de innarbeidete sommelierøvelsene er kjedelige, stive og uinspirerende. Om det bare er det som belønnes, er det ikke veldig givende for meg å være med, hevder hun.

Mikset drinker

Liora viste sine improviserende evner til fulle i finalen da hun serverte sin «Peach champagne spritzer» og en gul Gibson. – De hadde ikke klart seg i en bartenderkonkurranse, det er helt klart, ler hun.
Barmikseelementet var nytt av året i finalesammenheng. I tillegg inneholdt finalen blindsmaking av 15 ulike drikkevarer i svarte glass. Dessuten mat og drikke i kombinasjon og retting av vinliste.

I årets NM stilte også Magnus Egerdahl Nørsett, Statholdergaarden, Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand, Linn Albertsson, Bølgen & Moi Briskeby samt Alexander Iversen, Cru.
Juryen bestod også av Robert Lie, Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen. NM for vinkelnere arrangeres av Norsk Vinkelnerforening i samarbeid med Antinori.

Se innslag på TV 2 fra konkurransen

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen