Viestad fra ord til handling

Matskribenten har startet sin første restaurant.
Redaksjonen
04 Februar 2011 - 17:20

- Når jeg skriver artikler eller bøker har jeg en følelse av å ha full kontroll, det er mine ord som står på trykk. På en restaurant er det annerledes. Jeg er ikke siste ledd, sier han til d2.no.

Viestad driver restauranten sammen med kjøkkensjef Jon Krog Pedersen. På kjøkkenet regjerer Kristel Berre (Nobilis, Solsiden), (barsjef er Benjamin Lee (Fisk & Vilt), mens vinkelnerne Sverre Bøyen (Cru) og Susanne Låstad (Brasserie Blanche) har bygget opp en kjeller med nærmere 100 titler. Face2Face-gründer Per Meland og superprodusent Tor Erik Hermansen fra Stargate er medeiere. Ifølge Viestad stod de to sistnevnte på for at grillrestauranten ikke skulle forbli på idéstadiet.

Restauranten framstår som en bistro etter fransk oppskrift med amerikansk- og norskinspirert «comfort food» på menyen: Margben, hamburgere, snuter og lammebog, men også gåselever, sjøkreps og kveite.

St. Lars er oppkalt etter San Lorenzo, skattesjef og diakon i Roma på 200-tallet. Legenden forteller at han fordelte kirkens skatter til de fattige, stikk i strid med keiser Valerian den førstes instrukser. Dermed ble St. Lars stekt langsomt på bålet. Der skal han ha sagt: «Jeg er ferdig, snu meg og ta en bit». I dag er han derfor komikeres og grillkokkers helgen.

- Det hender vi spør oss selv: «Hva ville Lars gjort?» sier Andreas Viestad til d2.no.
- Svaret er som regel: «Grill det enda hardere. Grill det til helvete».

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her