Vil ha lovendring

Etter TV2s dokumentar «Nattens konger» vil NHO Reiselivs regiondirektør i Oslo og Akershus ha en lovendring. Programmet viste omfattende juks med kassaapparater.

Det viser seg at et manipulert kassaapparat er et viktig verktøy når svarte penger skal skjules for myndighetene.
 
- Dokumentaren viser et sterkt behov for en lovendring, sier Per Ødegaard, regiondirektør for NHO Reiseliv i Oslo og Akershus.
 
Flere kontroller
NHO Reiseliv har i lang tid bedt myndighetene om å ha flere kontroller på utestedene. Da kan man bekjempe kriminalitet og svart økonomi i serveringsnæringen.
 
- Vi etterlyser et nytt regelverk som begrenser muligheten til å fuske med kassene. Den seriøse delen av næringen kan ikke leve med at skatteunndragelse og kriminell adferd blant enkeltaktører ødelegger omdømme for en hel næring, sier Per Ødegaard.
 
Problemer
Svart økonomi blant enkelte i bransjen fører også til problemer for de seriøse aktørene. NHO Reiseliv ønsker også hyppigere kontroller, og muligheten til raskere reaksjoner når det er mistanke om svart økonomi.
 
- Næringen har selv gått i bresjen for å få bukt med dette, ikke minst gjennom samarbeid med politi og kommune i Oslo, og gitt kurs i hvordan myndighetene skal avdekke unndragelser, sier Ødegaard til NHOs hjemmesier.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen