Vil holde auksjon

Vinmonopolet vil holde auksjoner for samlere av gamle vin- og spritflasker.

Dette fremgår i et brev til helse- og omsorgsdepartementet.
 
I brevet ønsker Vimonopolet å endre alkoholloven. Ved hjelp av en regelendring kan polet auksjonere bort samlerobjekter.
 
Finnes i Sverige
En ordning som denne finnes allerede i Sverige, der Systembolaget allerede har hatt auksjon. 
 
- Vi ser at det er en etterspørsel, og da vil vi tilby det, sier kommunikasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til NRK.
 
Samlerobjekter
- Det vi ønsker å selge er reelle samlerobjekter. Vi vil vurdere i forkant om varene egner seg for en slik auksjon eller ikke, sier Lorentzen.
 
Auksjoner med alkohol er ulovlig i Norge. Men flere auksjonshus får henvendelser fra folk som vil selge en samling av gamle vin eller spritflasker.
 
- Det er kunder som sitter på store skatter etter å ha spart gjennom et langt liv. Men vi må henvise dem videre til våre filialer i utlandet, hvor de får lov til å selge, for det jo helt umulig her, sier Mette Fredriksen i auksjonshuset Lauritz.com.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Melder seg på i konkurransen om bobler i verdensklasse

Både Østerrike og Tyskland har det som skal til for å lage utsøkte musserende viner. Møt Fred Loimer og Niko Brandner som har hver sin tilnærming, men det til felles at de beveger seg bort fra det tradisjonelle sektkonseptet med lokale druer og restsødme, og ikke minst lager viner med stor detaljrikdom og presisjon. Les hele saken

Til toppen