Vil stenge ølkranene tidligere

I serien om byer som vil stenge ølkranene tidligere har vi nå kommet frem til Fredrikstad.
Redaksjonen
22 Januar 2008 - 15:00

Etter 1. juli blir det nemlig ikke mulig å få en øl etter klokken halv to. Kranene stenges en time tidligere enn hva som er tilfelle i dag.
 
- Jeg er rimelig sikker på at skjenketiden blir strammet inn, sier Kristelig Folkepartis Per Lebesby til Fredrikstad Blad.
 
Strengere
Ikke uventet har hans parti en mer restriktiv alkoholpolitikk som en av sine fanesaker. De vil ha ned alkoholomsetningen. Redusert skjenketid og færre skjenkesteder er to av tiltakene de ser for seg.
 
I disse dager jobber Fredrikstad med en alkoholpolitisk plan. I et bredt sammensatt utvalg sitter det politikere og representanter fra restaurantbransjen.
 
Snart vedtak
Denne våren skal utvalget komme med sin innstilling. Den skal så behandles av formannskapet, før bystyret fatter endelig vedtak.
 
Den nye alkoholpolitiske planen skal iverksettes fra 1. juli i år.
 
- Det er selvsagt for tidlig å si hva som kommer ut av utvalgets arbeid. Men det vil forundre meg hvis vi ikke får gjennomslag for våre tanker, sier Lebesby.
 
Ess i ermet
- Det er en prinsippsak. Hvis vi blir nedstemt kan det få konsekvenser for samarbeidsavtalen vi har inngått med Frp og Høyre, sier Lebesby.
 
KrFs talsmann understreker at en innstramning i alkoholpolitikken neppe er noe Fredrikstad blir alene om.
 
I Sarpsborg heller det også mot kortere skjenketid.
 
Lebesby vil også ha gjennomslag for flere kontroller av restaurant- og serveringsbransjen, større krav til dem som skjenker alkohol, og tøffere og raskere reaksjoner ved overtredelse av regelverket.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her