Vil stenge ølkranene tidligere

I serien om byer som vil stenge ølkranene tidligere har vi nå kommet frem til Fredrikstad.

Etter 1. juli blir det nemlig ikke mulig å få en øl etter klokken halv to. Kranene stenges en time tidligere enn hva som er tilfelle i dag.
 
- Jeg er rimelig sikker på at skjenketiden blir strammet inn, sier Kristelig Folkepartis Per Lebesby til Fredrikstad Blad.
 
Strengere
Ikke uventet har hans parti en mer restriktiv alkoholpolitikk som en av sine fanesaker. De vil ha ned alkoholomsetningen. Redusert skjenketid og færre skjenkesteder er to av tiltakene de ser for seg.
 
I disse dager jobber Fredrikstad med en alkoholpolitisk plan. I et bredt sammensatt utvalg sitter det politikere og representanter fra restaurantbransjen.
 
Snart vedtak
Denne våren skal utvalget komme med sin innstilling. Den skal så behandles av formannskapet, før bystyret fatter endelig vedtak.
 
Den nye alkoholpolitiske planen skal iverksettes fra 1. juli i år.
 
- Det er selvsagt for tidlig å si hva som kommer ut av utvalgets arbeid. Men det vil forundre meg hvis vi ikke får gjennomslag for våre tanker, sier Lebesby.
 
Ess i ermet
- Det er en prinsippsak. Hvis vi blir nedstemt kan det få konsekvenser for samarbeidsavtalen vi har inngått med Frp og Høyre, sier Lebesby.
 
KrFs talsmann understreker at en innstramning i alkoholpolitikken neppe er noe Fredrikstad blir alene om.
 
I Sarpsborg heller det også mot kortere skjenketid.
 
Lebesby vil også ha gjennomslag for flere kontroller av restaurant- og serveringsbransjen, større krav til dem som skjenker alkohol, og tøffere og raskere reaksjoner ved overtredelse av regelverket.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen