Vinkjeller verdt millioner stjålet

Hele den unike vinkjelleren til Stufvenäs Gästgifveri sør for Kalmar er stjålet. Verdien kan være åtte millioner svenske kroner.
Redaksjonen
02 Oktober 2007 - 17:00

For tredje gang på litt over ett år har vinkyndige tyver tømt en unik restaurantkjeller. Først ble Ulriksdal - med sin unike bordeauxsamling - rammet. To måneder senere slo tyver til mot klosterhotellet i Vadstena.
 
Nå har det altså skjedd et nytt tyveri, skriver wownews.se.
 
Ingen alarm
Samlingen på Stufvenäs Gästgifveri var kjent blant annet for å ha Wine Spectators diplom for storslagne vinkart. Gjestgiveriet hadde også innbrudd i 2000. Da fantes det ingen alarm, det gjorde det ikke nå heller.
 
Deleier Magnus Berzelius tror ikke at en alarm hadde spilt noen rolle.
 
- Tyvene hadde kommet seg inn likevel. En alarm hadde bare gjort det litt vanskeligere for dem, sier han.
 
Helt tomt
Innbruddet skjedde da gjestgiveriet var helt tomt - bortsett fra en overnattende gjest. Berzelius er overbevist om at det hele var nøye planlagt. Tyvenes bytte ble stort. Nesten 6 000 sjeldne flasker forsvant. Den totale vekten er omlag 3 500 kilo, noe som betyr at tyvene må ha brukt lastebil.
 
Deleier Sigvard Johansson, som har skapt Stufvenäs og bygd opp vinkjelleren, tror at verdien på vinene ligger på rundt seks til åtte millioner svenske kroner.
 
Belønning
- Dette er noe familien har bygd opp over 17 år. Det går ikke å skape noe tilsvarende, sier han.
 
Det er utlovet en belønning på 100 000 kroner for tips som leder til at tyvene blir tatt.
 
Blant de stjålne flaskene var en Chateaux Lafite fra 1900 som er verdivurdert til 80 000 kroner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her