Vinn tur til Skottland

Masters of Malt. Det er navnet på spillet Bibendum lanserer i dag. Er du klar for en tur til Glenfiddich-destilleriet i Skottland kan du melde deg på konkurransen.
Redaksjonen
02 Mars 2007 - 13:00

Siden lanseres i dag i en norsk versjon. Det vil si, språket er engelsk, men versjonen er tilrettelagt for norske brukere.

Websiden og konkurransen skal ligge ute til november i år. Det blir tre vanskelighetsgrader i spillet.

- Vanskelighetsgradene blir lansert med rundt halvannen måneds mellomrom. Så kan deltagerne eksamineres ut etter hvert, sier Brand Manager Nina Nordsæter Hernes i Bibendum.

Foruten å lage en morsom konkurranse er målet å bidra til økt kunnskap om single malt whisky.

- Målet er kunnskapsøkning, ja. Vi ønsker jo å øke kunnskapsnivået på single malt i bransjen. Samtidig er det jo vi som har Glenfiddich og det er et sterkt merkenavn. Men sånn i bunn og grunn er det jo å øke kunnskapsnivået på single malt som er poenget vårt, sier Hernes.

Fine premier
Hovedpremien i spillet Master of Malt er en tur for to til destilleriet i Skottland. I tillegg er det flere andre premier.

- Dette er selvsagt en konkurranse for bransjen. Når du kommer inn på siden må du krysse av for om du er i bransjen eller ikke, og alderen for å delta er satt til 20 år.

Er dette bare en morsom sak eller ønsker dere å nå ut til en hovedmålgruppe?

Markedsføring
- Vi ønsker jo økt kunnskap om single malt blant serveringspersonale, men det ligger jo et snev av markedsføring for oss i dette, sier Hernes. 
 
Konkurransen ble arrangert i Nederland i fjor og var en kjempesuksess. Det var imponerende mange treff. Det var 12.000 som registrerte seg til det første nivået. Til neste nivå var det 4.900 og de som registrerte seg til nivå tre var 2.700. Og av alle disse menneskene så var det 580 som klarte å bli Master of Malt.

Uteksamineres
- Det er jo ikke tilfeldig hvem som vinner. Svarene skal vurderes av en jury. Nivå tre er en eksamineringsdel, men hvem som skal sitte i juryen er ikke klart ennå.

Har sertifikatet noen verdi, eller er det bare en gimmick i bransjen?

- Begge deler, det er jo noe helt nytt. Det er jo ingen offisiell benevnelse å bli Master of Malt. Men samtidig blir jo konseptet mer og mer kjent. David Stuart har signert diplomene. Han er Malt Master & Blender i William Grant and Sons. Og det skader jo ikke å øke kompetansen sin, sier Hernes.

Du finner konkurransen her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her