Vinn tur til Skottland

Masters of Malt. Det er navnet på spillet Bibendum lanserer i dag. Er du klar for en tur til Glenfiddich-destilleriet i Skottland kan du melde deg på konkurransen.
Redaksjonen
02 Mars 2007 - 13:00

Siden lanseres i dag i en norsk versjon. Det vil si, språket er engelsk, men versjonen er tilrettelagt for norske brukere.

Websiden og konkurransen skal ligge ute til november i år. Det blir tre vanskelighetsgrader i spillet.

- Vanskelighetsgradene blir lansert med rundt halvannen måneds mellomrom. Så kan deltagerne eksamineres ut etter hvert, sier Brand Manager Nina Nordsæter Hernes i Bibendum.

Foruten å lage en morsom konkurranse er målet å bidra til økt kunnskap om single malt whisky.

- Målet er kunnskapsøkning, ja. Vi ønsker jo å øke kunnskapsnivået på single malt i bransjen. Samtidig er det jo vi som har Glenfiddich og det er et sterkt merkenavn. Men sånn i bunn og grunn er det jo å øke kunnskapsnivået på single malt som er poenget vårt, sier Hernes.

Fine premier
Hovedpremien i spillet Master of Malt er en tur for to til destilleriet i Skottland. I tillegg er det flere andre premier.

- Dette er selvsagt en konkurranse for bransjen. Når du kommer inn på siden må du krysse av for om du er i bransjen eller ikke, og alderen for å delta er satt til 20 år.

Er dette bare en morsom sak eller ønsker dere å nå ut til en hovedmålgruppe?

Markedsføring
- Vi ønsker jo økt kunnskap om single malt blant serveringspersonale, men det ligger jo et snev av markedsføring for oss i dette, sier Hernes. 
 
Konkurransen ble arrangert i Nederland i fjor og var en kjempesuksess. Det var imponerende mange treff. Det var 12.000 som registrerte seg til det første nivået. Til neste nivå var det 4.900 og de som registrerte seg til nivå tre var 2.700. Og av alle disse menneskene så var det 580 som klarte å bli Master of Malt.

Uteksamineres
- Det er jo ikke tilfeldig hvem som vinner. Svarene skal vurderes av en jury. Nivå tre er en eksamineringsdel, men hvem som skal sitte i juryen er ikke klart ennå.

Har sertifikatet noen verdi, eller er det bare en gimmick i bransjen?

- Begge deler, det er jo noe helt nytt. Det er jo ingen offisiell benevnelse å bli Master of Malt. Men samtidig blir jo konseptet mer og mer kjent. David Stuart har signert diplomene. Han er Malt Master & Blender i William Grant and Sons. Og det skader jo ikke å øke kompetansen sin, sier Hernes.

Du finner konkurransen her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her