Vinsmaking 21. juni i Oslo - Møt Pascal Jolivet og hans mesterlige viner

Pascal Jolivet er av mange regnet som en vinmaker og livsnyter av ypperste klasse. Det skal du selv få erfare når han nå i juni fyller bagasjen med sine aller beste Loire-viner og reiser til Norge. Unn deg noe godt og få med deg smakingen av disse klassiske hvitvinene nå før sommerferien!

Pascal Jolivet har i en rekke år oppnådd toppkarakterer, spesielt i internasjonal presse og i vinmiljøer. Hans viner står på vinkartene til en rekke restauranter med Michelin-stjerner. Han er en frontfigur for den nye generasjonen av vinmakere og produserer noen av de beste vinene i Frankrike i dag. Firmaet ligger litt utenfor byen Sancerre i øvre delen av Loiredalen. Det ble etablert i 1985 med formål å produsere kvalitet Sancerre og Pouilly-Fumé i den klassiske stilen.

Pascal Jolivet kommer fra en familie med lang vintradisjon, men han tenker utradisjonelt. Han har likevel kastet eikefatene siden de ødelegger den naturlige karakteren av Sauvignon Blanc druen. Samtidig har han kritisert restauranter for å drepe vinens aromaer med "nedfrysing" av viner i kjølere med mye is!

Les mer om Pascal Jolivet FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Jolivet"> her .

Du får denne kvelden anledning til å smake en rekke av Jolivets virkelig flotte og velrenommerte viner.
 

Følgende syv viner skal smakes:
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
w Sancerre Blanc - Clos du Roy 2002
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 240,00)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
w Pouilly-Fumé - Les Hauts des Loges 2002
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 250,00)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
w Pouilly-Fumé - La Grande Cuvée 2002
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 290,00)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
w Sancerre Blanc - Exception 2001
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 430,00)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 21. juni 2004 kl. 19.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:45

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 210604 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 17.06.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Jolivet eier en del av Le Chene Marchand i Sancerre og i tillegg kjøper han druer fra begge sider av Loiredalen. Hans eiendom består av 16 hektar, jevnt fordelt mellom Sancerre og Pouilly Fumé. Hans far og bestefar var kjellermestere på Chateau de Tracy og de har lært Jolivet de tradisjonelle vinteknikkene. I tillegg har han tatt til seg nye metoder og produserer nå klassiske hvitviner fra Loiredalen. Han har installert moderne utstyr i kjelleren men fortsetter også med bruk av naturlige gjæringsmetoder. Han vil ikke tilsette gjær for å øke fart i prosessen siden man aldri skal stresse vinen.

For å bringe frem aromaer i vinen foregår gjæring på rundt 18-19 grader i en periode på mellom 10 dager og 3 uker. Pascal Jolivet foretrekker ståltanker og ikke tradisjonelle eikefat - dette siden eik er Sauvignon Blancs fiende.
Jolivet ønsker også en mer naturlig, jordlig stil på sine viner. Det finnes tre ulike typer jordsmonn i Loiredalen: Leire som gir fruktig "zest" til vinen, kalk som gir konsentrasjon og tørrhet og skifer som gir et mineralsk preg. For å få frem den beste vinen blender Jolivet viner fra de ulike jordsmonnene i en kombinasjon som ikke er for aromatisk, tørr eller syrlig.
I tillegg produserer Jolivet viner fra Domaine du Columbier og Le Chene Marchand i Sancerre og Les Griottes i Pouilly. De vinene har fått mye omtale i internasjonal presse og finnes på vinkart til mange 3-stjerners Michelin-restauranter.

Kommende kurs

Til toppen