Oppskrifter
Vinterens grønnsaker smaker fortsatt godt

Vinterens grønnsaker smaker fortsatt godt

Vintergrønnsaker er ikke bare godt og sunt om vinteren, men holder til langt ut på våren. De er også svært velvillige på kjøkkenet. Gode tips og oppskrifter finner du her.
24 Februar 2020 - 09:20

Mange av oss forbinder ikke vinteren med grønnsaker, men butikkene bugner nå med en rekke fristende vintergrønnsaker som du kan lage de deiligste retter av.  

Roten til alt godt

Det er spesielt rotgrønnsaker vi bruker mye av på vinteren, slik som kålrot, gulrot, hodekål, løk og purre. Disse grønnsakene har vært en del av vårt kosthold i flere hundre år, purren for eksempel, kan spores tilbake til Edda-tiden.

På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter

I tillegg til å være smakfulle i seg er vintergrønnsakene også proppfulle av vitaminer og mineraler som er så viktig for oss nå midtvinters, og det gjør ikke noe at de er rimelige i innkjøp heller.

Mange bruksområder

Det er ikke måte på hva du kan bruke rotgrønnsaker til, her er det bare fantasien som setter grenser.

Kålrot forbinder mange med den tradisjonelle kålrotstappen til jul, men den gjør seg også godt i gryter, eller hvorfor ikke ta med en skive rå kålrot i matpakken? Den er i alle fall proppfull av c-vitamin, på samme måte som hodekål, mens gulrot gir mye a-vitamin.

Les mer om de sunne grønnsakene

På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter

Du kan også finne en rekke andre oppskrifter til inspirasjon i vår rikholdige kokebok .

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her