VM-kokker på "treningsleir" med norsk ørret

Onsdag 16. og torsdag 17. oktober kommer Storbritannia og USA sine to VM-kandidater til Norge for å forberede seg til Bocuse d'Or og for å bli kjent med landet som for tredje gang vil være konkurransens offisielle leverandør av sjømat.
Redaksjonen
11 Oktober 2002 - 01:00

Bocuse d''Or er verdens individuelle mesterskap for kokker og arrangeres i Lyon, Frankrike. I 2003 står Norsk Ørret på menyen.
 
I sommer var fem av de øvrige VM kandidatene på treningsleir i Norge. Denne gangen er det den amerikanske og britiske kandidaten som tar turen. Onsdagen skal VM kandidatene "trene seg" på å tilberede norsk ørret til konkurransen. Dette vil skje på Gastronomisk Institutt i Stavanger hvor Norges gull håp til konkurransen Charles Tjessem vil være sammen med Norges to tidligere vinnere av Bocuse d''Or; Terje Ness (1999) og Bent Stiansen (1993).
 
Torsdag 17. oktober går turen til Bergensregionen hvor de skal besøke et oppdrettsanlegg for ørret på Osterøy. På kvelden vil Fredrik Hald, kåret til årets norske kjøkkensjef, servere tre variasjoner av norsk ørret under en festmiddag på Akvariet i Bergen.
 
Følgende kandidater kommer:
w Eyck Zimmer, VM-kandidat Storbritannia
w Hartmut Handke, VM-kandidat USA
w Charles Tjessem, VM-kandidat Norge

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen

Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her