Vurderer tidligere skjenkestopp

Før jul var det hotelleier Thor-Olav Hegna i Kragerø som ville ha tidligere skjenkestopp. Nå vurderes det samme i Arendal.

Det er politiet som i utgangspunktet ber politikerne om å stramme inn. Etaten mener at jo lenger utpå natten det skjenkes alkohol, jo mer bråk og vold blir det.
 
Må vurderes
- Vi må se på skjenketidene på nytt, sier Arendal-ordfører Torill Rolstad Larsen til Kommunal Rapport.
 
- Det er forholdsvis mye bråk her i helgene, særlig på sommeren. Arendal er belastet med narkotika, fyll og bråk. Politiet skylder på de sene skjenketidene. Vi har hatt en veldig liberal skjenkepolitikk siden 2000. Jeg tror de fleste er enige om at vi må gjøre noe, sier hun.
 
Tett 
Arendals havnebasseng er mest kjent som Pollen. Her ligger skjenkestedene tett. Om vinteren kan gjestene få servert øl, vin og sprit til klokken 02 og til klokken 03 på sommeren, ute som inne. Dørene stenger en time senere, og det er ofte da bråket starter.
 
Jan Sverre Krogstad er sjef ved Arendal politistasjon. Han sier at det har vært en voldsom økning i antall voldssaker og ordensforstyrrelser de siste to årene, etter at skjenketidene ble utvidet.
 
Revidering
I Arendal skal politikerne revidere sin alkoholpolitiske plan nå i vår. Da blir det en full gjennomgang av skjenkebevillinger og bestemmelser.
 
- De fleste går ut på byen i tolvtiden. Skal vi stenge serveringen klokken ett, blir det ikke mye tid igjen, sier servitør Christine Håheim på Madame Reiersen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen