Wesselstuen består

Striden mellom de ansatte og ledelsen ved Dikterstuerne AS er over. Dermed består Wesselstuen i Bergen.

Ledelsen og de ansattee har inngått en ny lønnsavtale, og dermed blir Wesselstuen likevel ikke nedlagt, slik eierne har truet med.
 
Planen var å legge ned utestedet fra nyttår.
 
Innenfor tariff
Ingen av partene vil gå ut med det nøyaktige innholdet i den nye avtalen, men den skal ligge innenfor tariffavtalen for hotell- og restaurantarbeidere, skriver Bergensavisen.
 
- Ingen av våre medlemmer går ned i lønn. De med lengst ansiennitet blir premiert, og vi har hindret en nedleggelse av Wesselstuen, sier distriktssekretær Arild Hamre i Fellesforbundet.
 
- Vi er glade for å ha fått en avtale som begge parter kan leve videre med. Våre medlemmer er veldig fornøyde, også de som har jobbet her i 30 år, sier Djevat Hisenaj, leder i Hordaland hotell- og restaurantarbeiderforening.
 
Nådde målet
- Jeg har oppnådd det jeg ville, og det tror jeg motparten også har, sier direktør Jan Skulstad.
 
Gjennombruddet kom etter lange, uformelle forhandlinger i helgen. Resultatet er gjennomgått og godkjent av partene sentralt.
 
- Etter mye om og men fant eieren av Wesselstuen ut at han ville akseptere kravet vårt. Som leder av fagforeningen i Hordaland er jeg opptatt av å ivareta mine medlemmers interesser, at de har en trygg arbeidsplass, og ikke går ned i lønn, sier Djevat Hisenaj.
 
- Vi er glade for at bergenserne fortsatt får ha Wesselstuen sin, og håper at de vil fortsette å gå der i fremtiden også, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen