Winemakers Dinner: 5-retters reise gjennom Sicilia med ikoniske viner

Winemakers Dinner i Oslo, 9. november

Winemakers Dinner: 5-retters reise gjennom Sicilia med ikoniske viner

Nærmere Italia kommer du ikke i november! Bon Lios kjøkkensjef Cato Pedersen Wara tryller frem sicilianske retter i perfekt harmoni med Arianna Occhipintis episke viner.

Arianna Occhipinti Foto: Giuseppe Portuesi

Om du vil få med deg det hotteste innen vin for tiden, er dette en middag du må få med deg. Sicilianske Arianna Occhipinti kom inn som en komet blant Italias vinprodusenter og representerer en ny generasjon av ellers mer tradisjonelle vinmakere i Italia. I dag regnes hun som naturvinens dronning, og det med rette.

Arianna er spesielt opptatt av spontangjæring og har studert vitikultur og vinifikasjon på universitetet sammen med en annen ung vinstjerne, nemlig Luca Roagna. Etter endte studier dro Arianna tilbake til Sicilia, kjøpte vinmarker og startet vineri med hjelp av sin gudfar og onkel Giusto (Occhipinti - som er o'en i vinprodusenten Cos). Hennes første viner kom i 2004, og frappato ble umiddelbart en sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjonen, porteføljen og vinmarkene, og har utviklet flere viner som i dag regnes som ikoniske.

Les mer om Occhipinti her

Vinmakingen hennes er klassisk naturlig; økologiske vinmarker, ingen kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmaserasjon, ingen svovel før tapping og alle vinene er ufiltrerte.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Arianna Occhipintis viner

 

Denne kvelden får du muligheten til å smake et utvalg av Ariannas fantastiske viner i skjønn harmoni med en klassisk siciliansk meny utarbeidet av Bon Lios kjøkkensjef Cato Pedersen Wara som har tatt utfordringen med å tilpasse sitt eminente spanske kjøkken til naboen i øst. Dette blir unik aften vi gleder oss stort til. 

Her kan du lese mer om Bon Lio

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middag. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene. Det vil lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling. 

Kommende kurs

Til toppen