UKENS VIN: Du glemmer fort at dette er vin fra en boks
Ukens vin

Du glemmer fort at dette er vin fra en boks

Vi snakker om en virkelig elegant boksvin - en av de aller beste på markedet med super syre og frisk frukt.

Den siste tappingen av Luca Roagna Barbera Piemonte Selezione 2017 er i en klasse for seg i dette formatet. Jeg smakte 2017-utgaven første gang i august, en god vin, ja, men ikke med den samme dybden som den som er tappet 28. august.

Nå er den tilbake der den en gang var, og litt til etter en periode hvor jeg ikke var like begeistret, var min første reaksjon. 

Etter å ha sjekket med importøren fikk jeg vite at årsaken er det det ved en feil ble brukt et for fint filter for det første partiet, dermed reduseres både stofflighet og munnfølelse. For bokser er det en viss fare forbundet med å ikke filtrere, derfor velger mange kvalitetsprodusenter en mellomløsning.

Dermed får du all den deilige barberafrukten, syrligheten og fine tanninstrukturen som 2017-årgangen bød på. Dette var ellers et år med litt lavere avlinger, og for denne boksen spesielt ble det benyttet en del druemateriale fra eldre vinstokker. Druer som normalt ville inngått i en god flaskevin med DOCG Barbera d’Asti på etiketten, for druene kommer fra underområdene Nizza som er et av de beste i Asti samt Alice Bel Olle og Maranzana. Da ville prisen trolig vært en helt annen, Roagnas Barbera d’Alba 2013 koster nå godt over 300 kroner.

 

Selv om stjernestatusen har brakt Roagnas vinpriser til himmels, særlig for baroloene og barbarescoene, finnes det altså fortsatt viner som er veldig godt priset.

Se alle vinene fra Roagna

Ved siden av barbera fra Asti i boks (og noen flasker igjen av 2015-årgangen i flaske), finnes også en herlig blanding av nebbiolo og barbera, Luca Roagna Langhe Rosso Selezione 2017, men den har nå krøpet over 200-lappen. Det er vel egentlig bare å forberede seg på at det blir stadig lengre mellom røverkjøpene fra Piemonte. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2019

Produsent:
Az. Agr. Roagna
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
539,90 kr
Varenummer:
5987006
85 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Luca Roagna Langhe Rosso 2017

Produsent:
Az. Agr. Roagna
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
513001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen