Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 13. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Klassisk burgund og italiensk gourmetmat, dette bør du ikke gå glipp av

Winemakers Dinner: Klassisk burgund og italiensk gourmetmat, dette bør du ikke gå glipp av

Kjøkkensjefen på nyåpnede, populære Grezzo har satt sammen en nydelig femretter skreddersydd til Moulin aux Moines røde og hvite toppviner.
29 April 2022 - 12:30

Skjermbilde.JPG [78.68 KB]Vi har gleden av å presentere en stjerneprodusent fra Burgund sammen med en relativt ny og veldig spennende italiensk restaurant i Oslo. Grezzo restaurant åpnet i vinter og er startet av blant annet tidligere Maaemo-kokk Marcello Tiboni. De lager det de selv kaller moderne italiensk mat med råvarer i sesong, og leverer fantastiske retter. Denne gangen har de laget en meny som passer til viner fra Burgund, og vi gleder oss utrolig mye til denne menyen i møte med de flotte vinene til Moulin Aux Moines.

Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her
Anne-Lise.jpg [1.74 MB]
Anne-Lise Roman


Moulin aux Moines skal skinne sammen med de flotte rettene fra Grezzo denne kvelden. Dette er erkeklassisk, fruktig burgundsk stil fra et  vinhus som har eksistert siden år 962. Anne-Lise Roman fra Moulin aux Moines kommer til Norge for første gang på lenge og skal guide oss igjennom et utvalg av deres fantastiske viner.

Da munkene styrte fikk kornproduksjon like stor plass som druer, men dette fant de fort ut at var feil; med åkerens plassering måtte druene komme først, og dette skal vi være glade for.

I dag lager Moulin aux Moines vin av høy kvalitet hvilket vi denne kvelden vil få erfare med blant annet deres hvite stjerne, Pernard Vergelesses som høster lovord og 90-poengere verden over.

Moulin Aux Moines er et balansert vinhus og har fantastiske røde viner også. De røde vinene fra Pommard er nydelig balanserte. Denne kvelden på Grezzo får du smake en rekke av deres anerkjente hvite og røde viner.

Her kan du bli bedre kjent med produsenten.

Ikke gå glipp av denne kulinariske begivenheten der en fantastisk produsent møter herlige, norske råvarer pakket inn i lett italiensk bekledning i en av Oslos mest populære nye restauranter. Dette er gastronomi på sitt varmeste.

Meny Grezzo 13.06.2022.jpg [71.64 KB]
Kveldens meny med viner, endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her