Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 13. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Klassisk burgund og italiensk gourmetmat, dette bør du ikke gå glipp av

Winemakers Dinner: Klassisk burgund og italiensk gourmetmat, dette bør du ikke gå glipp av

Kjøkkensjefen på nyåpnede, populære Grezzo har satt sammen en nydelig femretter skreddersydd til Moulin aux Moines røde og hvite toppviner.
29 April 2022 - 13:30

Skjermbilde.JPG [78.68 KB]Vi har gleden av å presentere en stjerneprodusent fra Burgund sammen med en relativt ny og veldig spennende italiensk restaurant i Oslo. Grezzo restaurant åpnet i vinter og er startet av blant annet tidligere Maaemo-kokk Marcello Tiboni. De lager det de selv kaller moderne italiensk mat med råvarer i sesong, og leverer fantastiske retter. Denne gangen har de laget en meny som passer til viner fra Burgund, og vi gleder oss utrolig mye til denne menyen i møte med de flotte vinene til Moulin Aux Moines.

Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her
Anne-Lise.jpg [1.74 MB]
Anne-Lise Roman


Moulin aux Moines skal skinne sammen med de flotte rettene fra Grezzo denne kvelden. Dette er erkeklassisk, fruktig burgundsk stil fra et  vinhus som har eksistert siden år 962. Anne-Lise Roman fra Moulin aux Moines kommer til Norge for første gang på lenge og skal guide oss igjennom et utvalg av deres fantastiske viner.

Da munkene styrte fikk kornproduksjon like stor plass som druer, men dette fant de fort ut at var feil; med åkerens plassering måtte druene komme først, og dette skal vi være glade for.

I dag lager Moulin aux Moines vin av høy kvalitet hvilket vi denne kvelden vil få erfare med blant annet deres hvite stjerne, Pernard Vergelesses som høster lovord og 90-poengere verden over.

Moulin Aux Moines er et balansert vinhus og har fantastiske røde viner også. De røde vinene fra Pommard er nydelig balanserte. Denne kvelden på Grezzo får du smake en rekke av deres anerkjente hvite og røde viner.

Her kan du bli bedre kjent med produsenten.

Ikke gå glipp av denne kulinariske begivenheten der en fantastisk produsent møter herlige, norske råvarer pakket inn i lett italiensk bekledning i en av Oslos mest populære nye restauranter. Dette er gastronomi på sitt varmeste.

Meny Grezzo 13.06.2022.jpg [71.64 KB]
Kveldens meny med viner, endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her