Winemakers Dinner i Oslo 14. oktober

Winemakers Dinner: Opplev en ny smak av Italia med hele 9 innsmigrende viner fra Garda til en lekker 5-retters meny
Foto: (KRAFFTWORK)

Winemakers Dinner: Opplev en ny smak av Italia med hele 9 innsmigrende viner fra Garda til en lekker 5-retters meny

Det blir en svært så spennende gastronomisk aften når hele 9 deilige viner fra Garda møter rafinerte smaker hos Miss Sophie.
24 September 2020 - 09:51

Med sitt frodige landskap og bratte klipper som stuper ned i vannet er Garda-sjøen et av Italias mest pittoreske og velbesøkte områder. Det er også et område som produserer herlige viner av både den hvite, røde og rosa typen, med og uten bobler. Denne kvelden får du smake ni vidt forskjellige viner signert Calvachina til Miss Sophies svært så innbydende 5-retters meny. I glasset blir det alt fra musserende vin til amarone. Det blir med andre ord svært mye å glede seg til denne kvelden.

Stemningsfulle vinmaker hos Cavalchina.

Miss Sophie vil i løpet av kvelden ta oss med på en global kulinarisk reise. Fra det asiatiske hjørnet av verden får du smake laksesashimi med ponzu og ingefærmarinert kålrot. Fra de iskalde hav her i nord serveres det pannestekt villkveite med sandefjordsmør. Det blir også herlig italiensk pappardelle med trøffel og steinsopp før vi kommer til kveldens høydepunkt - grillet entrecôte med semitørket tomat, aspargesbønner, aromasopp og rosmarinsaus. En perfekt meny for å utforske Cavalchinas bredde og potensial.

Stilrent hos Miss Sophie. Foto: Erik Krafft

Cavalchina har mange tilhengere i Norge, takket være deres deilige viner med jevn og god kvalitet årgang etter årgang. De er kanskje mest kjent for å ha brakt Custoza-navnet på banen. På 60-tallet følte Pionoa-familien at de hvite vinene fra Custoza fortjente bedre anerkjennelse enn å bare bli merket som Soave. Fra 1962 var de de første produsentene som merket sine hvite viner laget av Fernanda, Trebbiano og Garganega med Custoza-navnet og markedsførte navnet i viktige markeder rundt Italia som Roma og Milano.

I dag produserer Cavalchina fruktige og ungdommelige viner med overbevisende frukt. Hos Cavalchina produseres det altså såvel ripasso og amarone som lugana, custoza, bardolino og sågar riesling og musserende vin. Druesortene er utvalgt i samsvar med deres klimatiske forhold, slik at avlingene  holdes lave, og sunne druer med høye sukkernivåer kan produseres. Druene plukkes også for hånd, slik at den høye kvaliteten Cavalchina er kjent for opprettholdes.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her