Winemakers Dinner: Opplev en ny smak av Italia med hele 9 innsmigrende viner fra Garda til en lekker 5-retters meny

Winemakers Dinner i Oslo 14. oktober

(KRAFFTWORK)

Winemakers Dinner: Opplev en ny smak av Italia med hele 9 innsmigrende viner fra Garda til en lekker 5-retters meny

Det blir en svært så spennende gastronomisk aften når hele 9 deilige viner fra Garda møter rafinerte smaker hos Miss Sophie.

Med sitt frodige landskap og bratte klipper som stuper ned i vannet er Garda-sjøen et av Italias mest pittoreske og velbesøkte områder. Det er også et område som produserer herlige viner av både den hvite, røde og rosa typen, med og uten bobler. Denne kvelden får du smake ni vidt forskjellige viner signert Calvachina til Miss Sophies svært så innbydende 5-retters meny. I glasset blir det alt fra musserende vin til amarone. Det blir med andre ord svært mye å glede seg til denne kvelden.

Stemningsfulle vinmaker hos Cavalchina.

Miss Sophie vil i løpet av kvelden ta oss med på en global kulinarisk reise. Fra det asiatiske hjørnet av verden får du smake laksesashimi med ponzu og ingefærmarinert kålrot. Fra de iskalde hav her i nord serveres det pannestekt villkveite med sandefjordsmør. Det blir også herlig italiensk pappardelle med trøffel og steinsopp før vi kommer til kveldens høydepunkt - grillet entrecôte med semitørket tomat, aspargesbønner, aromasopp og rosmarinsaus. En perfekt meny for å utforske Cavalchinas bredde og potensial.

Stilrent hos Miss Sophie. Foto: Erik Krafft

Cavalchina har mange tilhengere i Norge, takket være deres deilige viner med jevn og god kvalitet årgang etter årgang. De er kanskje mest kjent for å ha brakt Custoza-navnet på banen. På 60-tallet følte Pionoa-familien at de hvite vinene fra Custoza fortjente bedre anerkjennelse enn å bare bli merket som Soave. Fra 1962 var de de første produsentene som merket sine hvite viner laget av Fernanda, Trebbiano og Garganega med Custoza-navnet og markedsførte navnet i viktige markeder rundt Italia som Roma og Milano.

I dag produserer Cavalchina fruktige og ungdommelige viner med overbevisende frukt. Hos Cavalchina produseres det altså såvel ripasso og amarone som lugana, custoza, bardolino og sågar riesling og musserende vin. Druesortene er utvalgt i samsvar med deres klimatiske forhold, slik at avlingene  holdes lave, og sunne druer med høye sukkernivåer kan produseres. Druene plukkes også for hånd, slik at den høye kvaliteten Cavalchina er kjent for opprettholdes.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen