Winemakers Dinner: Østerrikske viner i toppklasse møter heftige smaker på restaurantperlen Plah

Winemakers Dinner 6. oktober i Oslo

(Stian Broch)

Winemakers Dinner: Østerrikske viner i toppklasse møter heftige smaker på restaurantperlen Plah

Det er duket opp til en svært gastronomisk aften når vinene til en av Østerrikets beste vinmakere settes til topprestauranten Plahs lekre og smaksintense thai-meny.

Fred Loimer er kjent for å være en purist. Hans elegante grüner veltlinere, strålende rieslinger, saftige pinot noir og i de senere årene også lekre bobler, er alle deilige viner med konsentrasjon og dybde. Denne kvelden får du smake 7 av Loimers lekreste viner. Vi lover en smaksintens opplevelse når disse blir satt i kombinasjon med det progressive thailandske kjøkken slik det praktiseres på  populære Plah.

Det er en av Norges aller beste kokker, Terje Ommundsen, som har spesialkomponert kveldens lekre meny. Det spares ikke på kruttet når Plah gjør seg klare til i ta i mot Loimers elegante viner. La deg friste av taskekrabbe og sjøkreps i orientalske drakter, heldampet kveite og lammecurry massaman som er den perfekte balanse mellom sterkt, søtt og aromatisk. Dette er en meny som virkelig vil pirre smaksløkene.

Ommundsen har gjennom en årrekke hatt en glødende interesse for Thailands smakfulle mattradisjoner. I 2004 realiserte han drømmen og åpnet topprestauranten Plah, hvor de som de første i Skandinavia kombinerte de autentiske thaismakene med norske råvarer og moderne teknikker. 16 år senere har denne konstante innovasjonen og fokus på kvalitet sikret Ommundsen og Plah et renommé som en av Oslos mest spennende og beste restauranter, noe du selv vil oppleve i løpet av kvelden.

Les mer om Plah her

Med basis i dyp respekt for bærekraft og naturen, besitter den dynamiske Fred Loimer i dag omtrent 40 hektar av de beste vinmarkene rundt landsbyen Langenlois i Kamptal. Langenlois byr på et kjølig klima takket være nærheten til Alpene, men er likevel beskyttet av skog, noe som skaper ekstraordinære klimatiske forhold.

Stemningsfulle vinranker hos Fred Loimer. Foto: Andreas-Hofer-Photography.at

Det er dette som utgjør Loimers mektige potensial. Loimer disponerer ikke mindre enn 50 ulike parseller innenfor 20 forskjellige cru-er, eller ried som det heter i Østerrike. Disse parsellene som ofte er de best beliggende innenfor hvert cru, gir frukt til unike viner og reflekterer alle hvilket høykvalitets terroir og mikroklimatiske forhold som befinner seg i Kamptal. Enten det er av grüner veltliner eller riesling som begge slåss om rangen som Langenlois og Kamptals kronjuvel. 

Les hva Apéritif mener om Loimers viner her

Siden 2005 har Fred Loimer utviklet ikke bare sin egen vingård underveis til å bli et biodynamisk fyrtårn, men også bidratt sterkt til å løfte Kamptal-regionens renomme parallelt. Det at han har jobbet biodynamisk i vinmarkene medfører at druematerialet har en uttalt terroirkarakter som allerede har brakt Loimer-vinene opp i det østerrikske toppsjiktet. Dette får du selv oppleve når du smaker deg igjennom både sekt, grüner veltliner, riesling og pinot noir signert Fred Loimer. 

Les mer om Fred Loimer her

Fred Loimers vinmarker blir drevet etter biodynamiske prinsipper. Her beiter sauene fritt i vinmarkene. Foto: 

 

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen