Winemakers Dinner: Smak delikate viner fra Sancerre til Aymaras svært så lekre 5-retters meny

Winemakers Dinner: 6. august i Oslo

(Foto: Paul Paiewonsky)

Winemakers Dinner: Smak delikate viner fra Sancerre til Aymaras svært så lekre 5-retters meny

Det blir en svært så spennende kulinarisk opplevelse når klassisk hvit, rosa og rød sancerre settes i kombinasjon med det moderne latinamerikanske kjøkkenet slik det praktiseres på Aymara.

Sancerre er sommervin med stor S og passer til mer enn å nippes til på terrassen. Denne vinstilen som omfatter både hvit, rosa og rød vin, får du mulighet til å smake til Aymaras lekre og smaksintense meny. Aymara kan by på friske smaker fra Latin-Amerika kombinert med det beste av norske, sesongbaserte råvarer. Her blir det alt fra de herligste fiskeretter i den meget populære stilen ceviche til pig wings som har godgjort seg i sous-viden intet mindre enn 12 timer. Det blir altså mye å glede seg til denne kvelden.

Loire-dalen er viden kjent for sine fabelaktige viner, og kanskje aller mest for vinområdet Sancerre hvor man lager hvitviner som velfortjent har fått verdensberømmelse. Når det er snakk om hvitviner fra Sancerre, er det først og fremst sauvignon blanc som gjelder. Denne druen er en av de mest aromatiske vi har og gir ikke bare friske og fruktige, men også mineralske viner. Dette området leverer også flere spennende rosé- og rødviner laget av den etterspurte pinot noir-druen som du også får smake under denne middagen.

Billedskjønne Domaine de la Villaudière.

I glasset blir det ikke mindre enn fem ulike viner fra  Domaine de la Villaudière. Beliggende i den sentrale delen av Sancerre, sitter dette vinhuset på et unikt terroir. På den ene siden finner vi de enorme kalkholdige leirhelningene lokalt referert til som «Terres Blanches». Her produseres det viner som er mer komplekse, robuste og med mer fedme fra leiren. På den andre siden finner vi den steinete kalksteinjorden lokalt kjent som «Caillotes», som produserer fruktige viner med blomsternyanser, friskhet og nydelig syrlighet. Hos Domaine de la Villaudière høstes druene ut fra deres unike egenskaper som bidrar til viner av forskjellig stil og karakter. Deres mål er å oppnå en optimal balanse i vinene fra disse terroirene.

Jean-Marie Reverdy sammen med sin sønn Guillaume.

Domaine de la Villaudières historie går tilbake til 1850-årene. Jean-Marie Reverdy tok over etter foreldrene i 1980 og har ansvar for både dyrking og vingården sammen med sin kone Catherine og sønnene Baptiste og  Guillaume. Denne 15 hektar store familieeiendommen er plantet med 80 prosent sauvignon blanc og den gjenværende delen av pinot noir. Vinhuset Villaudière har praktisert bærekraftig vindyrking i over tyve år, og hvert år streber de etter å tilpasse sine  jordbruksteknikker. Gjæring foregår på lav temperatur (18-20 grader) i rustfrie ståltanker. Ingen malolaktisk gjæring forekommer. Vinen blir deretter lagret på bunnfallet  i et halvt år.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Villaudières viner

Alle disse elementene er med på å forme vinen og gi den sin unike karakter. Under denne middagen får du selv oppleve Sancerres eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie. Dette kommer utvilsomt til å bli en minneverdig og smakfull aften. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene regjeringen har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen