Header-BR

Winemakers Dinner 11. november i Oslo

Header-BR (borchee)

Winemakers Dinner: Smak riesling til en lekker 5-retters meny

Druen  gjør seg meget godt matchet med delikate moderne norske smaker.

Vinmaker Christian Ress.

Denne mandagskvelden i november får vi storfint besøk av selveste Christian Ress, en av Tysklands beste vinmakere og mannen bak Weingut Balthasar Ress. Du vil få smake 7 av Balthasar Ress sine beste og mest ikoniske viner i kombinasjon med det moderne nordiske kjøkken slik det praktiseres på populære Mangelsgården. 

Weingut Balthasar Ress er i dag en av de større, familieeide vinprodusentene i Rheingau. Eiendommen er en av de opprinnelige VDP-medlemmene og besitter i dag 46 hektar vinmarker, blant annet i Berg Schlossberg, Berg Rottland og Nussbrunnen.

Da Christian Ress overtok ansvaret for driften  i 2010 ble det investert mye ressurser og tid i både kjeller og vinmarker, noe som har i dag har gitt meget gode resultater. Eiendommen ble sertifisert økologisk i 2018,  og alle vinene spontangjæret og med minimal filtrering. I dag jobber vinhuset mot 100 økologisk  biodynamisk drift.

At riesling er en fantastisk allsidig matvin vil du få smake denne kvelden. At druen også gjør seg meget godt matchet med delikate moderne norske smaker vil du også oppleve. Gjennom denne kveldens smaking av blant annet eksklusiv GG som følger delikat kamskjelltartar og en 20 år gammel Auslese som matcher en deilig epledessert perfekt, utfordres tanken om at riesling passer best til sterk asiatisk mat.  

  Foto: Hajo Balczun
 

Kommende kurs

Til toppen