Wulff satser på nytt selskap

Wulff satser på nytt selskap

Etter å ha solgt Eurowine til Solera, er Petter Andreas Wulff tilbake i vinbransjen.
14 Februar 2012 - 11:00

Momentum Wines er navnet på Petter Andreas Wullfs (41) nyetablerte selskap, skriver adressa.no.

Etter å ha solgt seg ut og inn av Eurowine noen ganger, solgte Wulff hele selskapet til Soleragruppen for halvannet år siden.

– Jeg har lenge gått og grublet på hva jeg skulle gjøre etter at jeg sluttet i Eurowine og forlot Solera. Jeg har hatt mange fine samtaler med folk i mange spennende bransjer, samt også i vinbransjen, melder Wulff til avisa.

LES OGSÅ: Strålende for Solera

I Momentum Wines samarbeider 41-åringen med Torbjørn Ove Bakke (51), kjent gjennom selskapene Kjellermesteren AS, World Wines AS og Optimum Wines AS.
Sammen skal de drive og utvikle en rekke selskaper.

Endrer navn

– Som første steg er jeg kommet inn som ansvarlig for Kjellermesteren AS, som endrer navn til Momentum Wines AS som del av en større strategi, opplyser Wullf.

De to vinveteranene har også etablert holdingselskapet Norwegian Wine Group, som skal eie World Wines, Optimum Wines og Momentum Wines. Disse tre selskapene har forskjellig strategi og skal bygges litt forskjellig. Det er allerede ansatt folk i administrasjonen og flere skal komme til i løpet av året for å ivareta produsentene og salg. I dag teller gruppen syv personer. Petter Wulff får kontor på Lysaker i Oslo, mens Torbjørn Bakke fortsatt skal ha tilhold i Kristiansand.

Momentum Wines AS overtar forøvrig den kjente Rioja-produsenten Marques de Murietta fra fra Engelstad AS fra 1. februar.

Petter A. Wulff har sitt eget investeringsselskap, også det med et navn knyttet til vinbransjen, nemlig Green Harvest Invest AS. Egenkapitalen i dette firmaet er på godt over tyve millioner kroner, og viser at Eurowine var en lukrativ affære for Wullf, skriver adressa.no. Gjennom Green Harvest eier Wulff også 11,1 prosent i Stabæk Fotball AS.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her