Strålende for Solera

Doblet omsetning og resultat.

Vinselskapet Solera Beverage Group omsatte for to milliarder kroner i 2010 mot 908 millioner kroner i 2009. Driftsresultatet økte fra 44 til 110 millioner kroner, melder selskapet i en pressemelding.

Administerende direktør Stefan H. Norberg sier at målet er å gjøre Solera til Nordens ledende vinimportør og at de ligger ett år foran skjema.

Ifølge Norberg er Solera nå den største leverandøren av svakvin til Vinmonopolet, med en markedsandel på 15 prosent. Selskapet hadde flest nylanseringer i Vinmonopolets basisutvalg av samtlige aktører i 2010, og har også hatt betydelig i Sverige og Finland.

- Vårt mål var å selge 32 millioner liter i året innen 2011. Det målet nådde vi allerede i fjor. De siste årene har vi hatt en usedvanlig positiv utvikling gjennom både oppkjøp og organisk vekst, sier Norberg.

Soleras største vinmerker inkluderer blant annet Masi, Robertson, Nicolas Feuillatte og Marques de Caceres. I tillegg kommer ølmerkene Pisner Urquell, Grolsch og Miller som importeres gjennom Multibev AS.

Solera er en gruppering av nordiske drikkevareimportører etablert i Norge, Sverige og Finland. I tillegg til Multibev representerer Solera blant annet importørene Engelstad, Stenberg & Blom, BestCellars og Eurowine i Norge. Selskapet eies Torstein Tvenge (45 prosent), EAE Holding Wine & Spirits (28 prosent), Stenberg Finans (14 prosent), Løkkaskogen Invest (9 prosent) og Jafema (4 prosent).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen