Strålende for Solera

Doblet omsetning og resultat.
Redaksjonen
22 Februar 2011 - 20:50

Vinselskapet Solera Beverage Group omsatte for to milliarder kroner i 2010 mot 908 millioner kroner i 2009. Driftsresultatet økte fra 44 til 110 millioner kroner, melder selskapet i en pressemelding.

Administerende direktør Stefan H. Norberg sier at målet er å gjøre Solera til Nordens ledende vinimportør og at de ligger ett år foran skjema.

Ifølge Norberg er Solera nå den største leverandøren av svakvin til Vinmonopolet, med en markedsandel på 15 prosent. Selskapet hadde flest nylanseringer i Vinmonopolets basisutvalg av samtlige aktører i 2010, og har også hatt betydelig i Sverige og Finland.

- Vårt mål var å selge 32 millioner liter i året innen 2011. Det målet nådde vi allerede i fjor. De siste årene har vi hatt en usedvanlig positiv utvikling gjennom både oppkjøp og organisk vekst, sier Norberg.

Soleras største vinmerker inkluderer blant annet Masi, Robertson, Nicolas Feuillatte og Marques de Caceres. I tillegg kommer ølmerkene Pisner Urquell, Grolsch og Miller som importeres gjennom Multibev AS.

Solera er en gruppering av nordiske drikkevareimportører etablert i Norge, Sverige og Finland. I tillegg til Multibev representerer Solera blant annet importørene Engelstad, Stenberg & Blom, BestCellars og Eurowine i Norge. Selskapet eies Torstein Tvenge (45 prosent), EAE Holding Wine & Spirits (28 prosent), Stenberg Finans (14 prosent), Løkkaskogen Invest (9 prosent) og Jafema (4 prosent).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet
Dagens rett
Pasta med fersk og røkt ørret

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og friske grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage, enten den lages av rester eller nyinnkjøpt vare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her