Strålende for Solera

Doblet omsetning og resultat.
Redaksjonen
22 Februar 2011 - 20:50

Vinselskapet Solera Beverage Group omsatte for to milliarder kroner i 2010 mot 908 millioner kroner i 2009. Driftsresultatet økte fra 44 til 110 millioner kroner, melder selskapet i en pressemelding.

Administerende direktør Stefan H. Norberg sier at målet er å gjøre Solera til Nordens ledende vinimportør og at de ligger ett år foran skjema.

Ifølge Norberg er Solera nå den største leverandøren av svakvin til Vinmonopolet, med en markedsandel på 15 prosent. Selskapet hadde flest nylanseringer i Vinmonopolets basisutvalg av samtlige aktører i 2010, og har også hatt betydelig i Sverige og Finland.

- Vårt mål var å selge 32 millioner liter i året innen 2011. Det målet nådde vi allerede i fjor. De siste årene har vi hatt en usedvanlig positiv utvikling gjennom både oppkjøp og organisk vekst, sier Norberg.

Soleras største vinmerker inkluderer blant annet Masi, Robertson, Nicolas Feuillatte og Marques de Caceres. I tillegg kommer ølmerkene Pisner Urquell, Grolsch og Miller som importeres gjennom Multibev AS.

Solera er en gruppering av nordiske drikkevareimportører etablert i Norge, Sverige og Finland. I tillegg til Multibev representerer Solera blant annet importørene Engelstad, Stenberg & Blom, BestCellars og Eurowine i Norge. Selskapet eies Torstein Tvenge (45 prosent), EAE Holding Wine & Spirits (28 prosent), Stenberg Finans (14 prosent), Løkkaskogen Invest (9 prosent) og Jafema (4 prosent).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her