De ti finalistene som alle er under 25 år: Tom V. Gausdal, Lipp, Jens Chr. Eide, Det Blå Kjøkken, Anders Braathen, Kastanjen, Rodrigo L. Belda, Julius Fritzner, Jon A. Stensønes, De Fem Stuer, Tom O. Solheim, Markveien Mat & Vinhus, Lise Finckenhagen, Bagatelle, Trine Holmen, Feinschmecker, Tor Lundsholt, Lofoten Fiskerestaurant, Jon Skogland, Baltazar. Samtlige er altså fra Oslo-restauranter. Premien er en gratis reise til Champagne og Moët & Chandon. Tema for konkurransen er, nær sagt selvsagt, champagne, enten som ingrediens i eller som vinfølge til en treretters meny. Ikke hverdagskost for norske kokker, men det er det for Moëts sjefskokk J. Thuet som er juryformann. Øvrige jurymedlemmer er Geir H. Eikeland, Strøm, Aase E. Jacobsen, Apéritif og champagnepiken Wenche Foss som ikke trenger noen nærmere presentasjon. De ti finalistene er på forhånd plukket ut blant innsendte forslag. Selve konkurransen følger de samme prinsipper som andre nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser. Finaleoppskriftene utgis som kokebok på et senere tidspunkt. I anledning konkurransen lanserer Strøm samtidig en ny champagne på det norske markedet: Moët & Chandon 1er Cru Brut, en champagne laget utelukkende av druer fra premier cru-vinmarker. En fruktig og frisk champagne med god mousse og jordsmonnspreg. Pris kroner 270 (11492). 08.11.98
Young chef of the Year
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt
Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Superkjøp fra Etna
I denne flasken er det druer som normalt skulle vært i viner som koster mer enn dobbelt så mye.
Les hele sakenEvents
Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Beste kjøp er en bordeaux i magnum
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Fyll kyllingfileten og server den med en herlig karri- og kokossaus - det blir en fulltreffer
Vi starter helgen med en riktig så smaksrik kyllingrett.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt
Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.
Les hele saken