De ti finalistene som alle er under 25 år: Tom V. Gausdal, Lipp, Jens Chr. Eide, Det Blå Kjøkken, Anders Braathen, Kastanjen, Rodrigo L. Belda, Julius Fritzner, Jon A. Stensønes, De Fem Stuer, Tom O. Solheim, Markveien Mat & Vinhus, Lise Finckenhagen, Bagatelle, Trine Holmen, Feinschmecker, Tor Lundsholt, Lofoten Fiskerestaurant, Jon Skogland, Baltazar. Samtlige er altså fra Oslo-restauranter. Premien er en gratis reise til Champagne og Moët & Chandon. Tema for konkurransen er, nær sagt selvsagt, champagne, enten som ingrediens i eller som vinfølge til en treretters meny. Ikke hverdagskost for norske kokker, men det er det for Moëts sjefskokk J. Thuet som er juryformann. Øvrige jurymedlemmer er Geir H. Eikeland, Strøm, Aase E. Jacobsen, Apéritif og champagnepiken Wenche Foss som ikke trenger noen nærmere presentasjon. De ti finalistene er på forhånd plukket ut blant innsendte forslag. Selve konkurransen følger de samme prinsipper som andre nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser. Finaleoppskriftene utgis som kokebok på et senere tidspunkt. I anledning konkurransen lanserer Strøm samtidig en ny champagne på det norske markedet: Moët & Chandon 1er Cru Brut, en champagne laget utelukkende av druer fra premier cru-vinmarker. En fruktig og frisk champagne med god mousse og jordsmonnspreg. Pris kroner 270 (11492). 08.11.98
Young chef of the Year
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.
Les hele sakenBruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
To deilige brunelloer på et pol nær deg
I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
By på en smaksrik tacograteng
Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Les hele saken