Manhattan

Manhattan

Denne cocktailen kalles ofte alle cocktailers mor, og skal ha oppstått ca 1874 på Manhattan Club i New York.

Fremgangsmåte

Hell ingrediensene over is i et røreglass og rør med en lang barskje i 20-30 sekunder. Hell over i et avkjølt martini- eller coupetteglass. Legg en bit appelsinskall eller et cocktailbær (maraschinobær) oppi.

Tips 1: Prøv å lage drinken med rugwhiskey dersom du bare har brukt bourbon og vice versa.

Tips 2: Test forskjellige vermuter. Antica har en veldig fyldig smak som tar mye plass fra whiskyen, mens Martini Rosso lar whiskeyen være mer i fokus.

Vermut: Antica Formula, Martini Rosso  eller Dolin Rouge

Rugwhiskey: Bulleit eller Rittenhouse

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

5
5/5 etter 106 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen