Amerikanske cookies

Ingredienser
160 g smør, romtemperert
210 g sukker
140 g brunt sukker
360 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

3 egg
350 g sjokoladedråper eller hakket sjokolade
100 g grovhakkede hasselnøtter, kan sløyfes

Fremgangsmåte

Bland sammen sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og bland det sammen til en smuldrete masse.


Ha i egg, sjokolade og nøtter. Arbeid deigen raskt sammen. Form deigen til en stor rull ved hjelp av plastfolie eller bakepapir. La rullen hvile 1 time i kjøleskapet eller 1/2 time i fryseren. Skjær rullen opp i skiver og stek skivene ved 175 grader i varmluftsovn i 10-15 minutter.

Hasselnøtter kan varieres med valnøtter,

pecan eller macedamianøtter.Rist gjerne nøttene i varm ovn på forhånd. Da smaker de mere.I tillegg kan du tilsette 50 g havregryn eller kokosmasse i deigen. Bruk gjerne en blanding av mørk, lys og hvit sjokolade.

Sendt inn av Line S

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her